Enflasyon farkına göre memur ve emekli zam oranı: TÜİK açıkladı iki aylık fark belli oldu

Enflasyon farkına göre memur ve emekli zam oranı: TÜİK açıkladı iki aylık fark belli oldu

enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur ve emeklilerin maaş zamlarındaki değişimler için gözler iki aylık enflasyon farkına çevrildi. Yılda iki kez, ocak ve temmuz aylarında, enflasyon farkı hesaplanarak maaşlara yansıtılıyor. Binlerce memur, şubat enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte, ocak ve şubat aylarını kapsayan 2 aylık enflasyon farkını merakla bekliyor. Bu durumda, şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 11,23 olarak belirlenmiş oldu.

Milyonlarca memur ve emekli, iki aylık enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte temmuz ayındaki zam oranlarını merakla bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,53 olarak gerçekleşti.

ŞUBAT İTİBARIYLA ZAM ORANI YÜZDE 11,23 OLDU

Bu verilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayı için %6,70 olan enflasyon farkına, şubat ayı için de yüzde 4,53'lük bir eklemeyi hak etti. Böylece şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 11,23 olarak belirlenmiş oldu.

Ancak, memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyorlar. Temmuz ayında yapılacak olan yılın ikinci zammı öncesinde, şubat sonu itibarıyla bu rakam yüzde 11'i aşmış durumda. Ancak, net zam oranı, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin de dikkate alınmasıyla belirlenecek.

YÜZDE 15'E VARAN TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI

Bu doğrultuda, memur ve memur emeklileri temmuz ayında yüzde 15'e varan toplu sözleşme zammı alacaklar. Ancak kesin zam oranı, ilerleyen aylarda açıklanacak enflasyon verilerine göre netleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN