EPDK'dan flaş açıklama! Doğalgaz 1 yıl ücretsiz oldu: Artık faturalar böyle görünecek

EPDK'dan flaş açıklama! Doğalgaz 1 yıl ücretsiz oldu: Artık faturalar böyle görünecek

Doğalgaz indiriminin çerçevesi belirlendi! Faturanızı kontrol edin, alacağınız olabilir! İşte detaylar...

EPDK'nın belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında doğal gaz tüketim bedelleri ve vergiler tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Bu nedenle abonelerin faturalarında '0' TL gözükecek ve hatalı tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek. 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşürülecek. Kararla birlikte şirketler, tahsil edilen tutarları 3 iş günü içinde nakit olarak iade edecekler. EPDK Başkanı Yılmaz, açıklamasında "Her abonenin hakkı korunacak" ifadesini kullanarak abonelerin mağdur olmayacağını vurguladı.

doğalgaz bedava

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayınlanan doğal gaz indirimine ilişkin düzenlemenin 19,7 milyon aboneyi kapsadığını ve vatandaşların cebinde 40 milyar TL'nin kalacağını belirtti. Ayrıca depremzedeler, ön ödemeli ve merkezi sistem abonelerinin haklarının da korunduğunu ifade etti. Yılmaz, usul ve esaslar belirlerken detaylı bir çalışma yapıldığını ve dağıtım şirketlerinin de hassasiyet göstereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde verdiği ücretsiz doğalgaz müjdesi sonrası, doğalgaz faturası ödeyenler 1 ay boyunca ücretsiz faydalanabilecekler. Ayrıca, kampanyanın sona ermesinin ardından 11 ay boyunca indirimli doğalgaz kullanımı sağlanacak. Fatura üzerinde kullanım miktarı ve tutar bilgileri yer alacak olup, ödeme kısmında ise 'sıfır' yazacak. Bu kampanya 2023 yılı içinde belirli bir ay boyunca geçerli olacak.

Deprem bölgesindeki ilk fatura detayına göre, 6 Şubat tarihindeki depremler nedeniyle doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatı ertelenen konut, ibadethane ve cemevi abonelerine tahakkuk ettirilecek ilk faturalarında tüketimlerinin 30 günlük kısmı Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

24 Nisan 2023 tarihinden sonra, ön ödemeli sayaç kullanan abonelerin sayaçları ilk okunduğunda, endeks değeri üzerinden hesaplanan tüketim miktarı abonenin hesabına "alacak" olarak yansıtılacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN