EPDK'dan ve BOTAŞ'tan milyonlarca kişiye müjde! Konutlarda doğal gaza ve elektriğe indirim geldi mi? Ne kadar indirim yapıldı?

EPDK'dan ve BOTAŞ'tan milyonlarca kişiye müjde! Konutlarda doğal gaza ve elektriğe indirim geldi mi? Ne kadar indirim yapıldı?

Son dakika... BOTAŞ ve EPDK'dan milyonlarca kişiye büyük müjde geldi. Gelen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza ve elektrik üretim amaçlı gaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından milyonlarca kişi ara motorlarına 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? 2023 doğalgaza ne kadar indirim geldi? Faturalara yansıyacak mı?' sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. İşte doğalgaz indirim haberinin detayları...

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) milyonlarca kişiye son dakika olarak duyurdu. Sanayi doğalgazı ile elektrik üretiminde kullanılan gaza gelen indirimin 2023 yılının Şubat ayında faturalara yansıyacağı vurgulandı. Gelen indirim haberi sonrası ara motorlarına 'Doğalgaza indirim mi geldi? 2023 doğalgaza ne kadar indirim yapıldı? Faturalara yansıyacak mı?' soruları gündem geldi. İşte merak edilen soruların cevapları...

SON DAKİKA: DOĞALGAZA İNDİRİM GELDİ

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), yaptığı son dakika açıklamasında 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında indirim yaptığını duyurdu.

dffdfd-37.jpg

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı Doğal Gaz toptan satış fiyatında yüzde 16,67 oranında, indirim yapıldığı aktarıldı.

Gelen bu indirimlerle birlikte, önümüzdeki dönemde en azından vatandaşların elektrik faturasına zam gelmesinin önüne geçmiş oldu.

ELEKTRİK FİYATLARI DA DÜŞTÜ

Öte yandan elektrik fiyatlarına da indirim yansıdı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin Şubat ayından itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini beklediklerini kaydetti. Yılmaz dün yaptığı yazılı açıklamada, elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan düşüşlerin piyasaya olumlu etkisinin devam ettiğini söyledi.

2023 DOĞALGAZA NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

BOTAŞ, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan Doğal Gaz toptan satış fiyatlarına indirim yaptı. BOTAŞ'ın indirimi yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 arasında değişti. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz toptan satış fiyatlarında da yüzde 16,67 oranında indirim gerçekleşti.

fddfdf-4.jpg

İNDİRİM DOĞALGAZ FATURALARINA YANSIYACAK MI?

Mesken abonelerine doğalgaz indirimi henüz bulunmazken sanayi doğalgazında uygulanan indirim, evlere gelen doğalgaz faturalarını etkilemeyecek. İndirimler 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Sanayide kullanılan gaz fiyatında 2022 Ekim ayı esas alındığında 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle yüzde 24,77 ile yüzde 38,45 oranlarında indirim yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN