Erdoğan'dan yeni faiz açıklaması geldi: Dolar yeniden tırmanışta

Erdoğan'dan yeni faiz açıklaması geldi: Dolar yeniden tırmanışta

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok" açıklaması sonrası dolar yeniden tırmanışa geçti. Dolar/TL kuru güne 8,50 lira seviyelerinde başladı. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,44 lira olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz, bize yüksek enflasyonu getirecektir" açıklamalarının ardından dolar yeniden ivme kazandı.

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5070 liradan, euro 10,0860 liradan güne başladı. Serbest piyasada 8,5050 liradan alınan dolar, 8,5070 liradan satışta. 10,0840 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,0860 lira.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4400 lira, avronun satış fiyatı ise 10,0400 lira olmuştu.

YURT İÇİ VERİ GÜNDEMİ SAKİN

Analistler, makro ekonomik verilerden gelen karışık sinyaller ve Kovid-19 salgınında yayılmaya devam eden delta varyantının küresel pay piyasalarında yukarı yönlü hareketleri sınırladığını belirterek, para politikaları ile ilgili belirsizliklerin de devam ettiğini kaydetti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise BoE'nin faiz kararının takip edileceğini dile getiren analistler, BoE'nin yüzde 0,1 olan politika faizinde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini, karar metninde gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını söyledi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

14.00 İngiltere, BoE'nin faiz kararı

14.30 Türkiye, haftalık para ve banka istatistikleri

15.30 ABD, haziran ayı dış ticaret dengesi

15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

ERDOĞAN FAİZ İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam A Haber - ATV ortak yayınında enflasyon ve faiz hakkında da konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil.

Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayı ile beraber de artık düşük enflasyona inşallah geçeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN