Euro ve dolar biriktirenler dikkat! Uzman isim en çok hangisinin kazandıracağını açıkladı

Euro ve dolar biriktirenler dikkat! Uzman isim en çok hangisinin kazandıracağını açıkladı

Piyasalardaki son gelişmeler hakkında araştırma yapan vatandaşlara açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Döviz yazısı ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan İslam Memiş, "Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?" başlıklı yazısında tüm detayları açıkladı. Euro borcu bulunan ve elinde Eurosu bulunan vatandaşlara uyarı Memiş'ten geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Altın, dolar ve euro yorumları ile dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV yüzdeki yeni yazısı ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. "Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?" başlıklı yazısında vatandaşları uyaran Memiş, tüm detayları paylaştı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

"DOLAR MI DAHA ÇOK YÜKSELECEK EURO MU?"

tv100.com'daki "Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?" başlıklı yazısı ile piyasaları değerlendiren uzman isim yeni değerlendirmelerde bulundu. Global piyasaların ABD'deki borç krizine odaklandığını vurgulayan Memiş, sorunun çözüleceğini ve herhangi bir problem kalmayacağının altını çizdi.

islam-memis-aciklama-1.jpg


Bu hafta içerisinde küresel piyasalarda doların değer kazandığını ancak euronun değer kaybettiğini vurgulayan Memiş, “Dolar endeksi (dxy), 104,20 seviyesine yükselirken, EUR/USD paritesi 1,07’ye geriledi. İçeride seçimlere bir gün kala TL’si olan dolar mı, euro mu sorusunun cevabını arıyor.” açıklamalarında bulundu.

euro.jpg
2 hafta öncesine kadar dövizcilerde kuyruk olduğunu ifade eden uzman isim, bu hafta herhangi bir kuyruk görülmediğinin altını çizdi. 2 hafta önceki piyasaları değerlendiren Memiş, 22,40-22,60’dan dolar alan vatandaşların bu hafta 21,16'da aldığını ifade etti.
İslam Memiş iki hafta öncesinde euro alan kişilerin 26,60'ta satın aldığını ifade ederken bu hafta içerisinde 23,65'ten aldıklarının altını çizdi. TL bazında bakıldığında dolar ve euro tarafında Yükseliş öngörüsünün devam ettiğini aktaran İslam Memiş, birinin daha avantajlı olması durumunda bunun euro olduğunun altını çizdi.

memis-dolar-euro.jpg
YÜKSELİŞ EURO'DA OLACAK


Açıklamalarına devam eden uzman isim, EUR/USD paritesinin 1,07’ye gerilemesinin orta ve uzun vadede avantaj olduğunun altını çizdim. İslam Memiş, “Çünkü dolar endeksinin bu yıl 92-94 2024’de 70 seviyesine gerilemesi güçlü bir ihtimal. EUR/USD paritesinin de 1,15 2024’de 1,20’nin üzerini test etmesi olası. Dünyada dolaşan paranın yüzde 80’ni dolardı. Bu oran yüzde 60’a geriledi.” şeklinde konuştu.

dolarlar.jpg
Ülkelerin yavaş yavaş doları terk ettiğini vurgulayan İslam Memiş, bu durumu yalnızca kendisinin değil bu hafta içerisinde açıklama yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva tarafından belirtildiğini söyledi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın “Dolar ve Euro’nun statüleri kesin ancak değişmez olarak görülmemeli” sözlerini işaret eden İslam Memiş, dolardan uzaklaşmanın euro yatırımcısı için olumlu bir süreç olacağını vurguladı. Memiş, euro yatırımı yapacak olan kişilerin ya da Euro borcu bulunanların süreci bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN