Ev hanımlarına emeklilik müjdesi duyuruldu! Bu parayı yatıran ayda 7500 TL maaşa bağlanacak

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi duyuruldu! Bu parayı yatıran ayda 7500 TL maaşa bağlanacak

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Gelen son dakika haberine göre, artık ev hanımları kolay yoldan emekli olabilecek. Devlet yeni destek paketini duyurdu. Primlerin 3'te birini ödeyen devlet, artık ev hanımlarını emekli yapacak. Bu parayı yatıran ayda 7500 TL maaşa bağlanacak! Peki ne kadar prim yatırılacak? Kimler emekli olabilecek? İşte detaylar haberimizde.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi son dakika olarak duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre, ev hanımları artık kolay yoldan emekli olabilecek. Harekete geçen devlet taşın altına elini koydu. Primlerin 3'te birini ödeyen devlet, ev hanımlarının emekli olmasına destek olacak. Bu parayı yatıran ayda 7500 TL maaşa bağlanacak! Peki kimler emekli olabilecek? Başvuru şartları neler? Ne kadar prim yatırılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ÜÇTE BİRİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına yönelik müjdeli haberi duyurdu. Bakan yanık, bazı şartların taşınması halinde çalışmayan ev hanımlarının da emekli olabileceğini duyurdu.

gfgfgf-2023-05-25t123559-965.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız" diyerek müjdeyi vermişti.

BAKAN YANIK MÜJDEYİ VERDİ

Aile Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, "Ev hanımlarının emeklilik imkanı bu dönemde yapacağımız en önemli çalışmalardan birisi. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta primlerinin 3’te birini devlet ödeyecek. Ev kadınlarının emekliliği konusu da aslında bizim aileye ve aile kurumunun sosyal tarafına da kamusal tarafına da ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum" demişti.

ghghgh-93.jpg

EV HANIMLARININ PRİMİ NE KADAR?

Bugün yapılan hesaplamaya göre ev kadınlarının emekli olabilmesi için devletin ödeyeceği prim tutarı 1.067 TL. 3.202 TL yerine vatandaşlar 2 bin 135 TL yatırabilecek. Bu şekilde yıllık toplamda devlet tarafından 12 bin 804 TL destek verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN