Evine bakım yapmak isteyenlere müjde! Nakit sorununa çözüm bakanlıktan: 100.000 TL’ye kadar…

Evine bakım yapmak isteyenlere müjde! Nakit sorununa çözüm bakanlıktan: 100.000 TL’ye kadar…

Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. 100.000 TL'ye kadar sosyal yardım fırsatı sağlanacağı belirtilirken başvuru detayları da tek tek açıklandı. İşte sosyal yardım ödemeleri başvuru detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri için açıklamalar peş peşe geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan ev onarımı, yapımı ve eşya alımı için yapılan ödeme tutarları belli oldu. Başvuruda bulunan kişilere 35.000 TL ile 100.000 TL arasında nakit yardımı yapılacak. Ödemelerin Ziraat Bankası'na yatırıldığı belirtilirken başvuru detayları da tek tek açıklandı. İşte sosyal yardım ödemeleri başvuru detayları…

NAKİT DESTEK BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan sosyal destek ödemeleri kapsamında vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Ev onarımı, yapımı veya eşya alımı için yapılan ödemeler için vatandaşlardan istenen şartlar şu şekildedir:

  • Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olması
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olması
  • Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması
  • İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere uygun olması şartlarının sağlanması isteniyor.

konut-fiyatlarinda-yeni-kampanya.jpg

EV ONARIM YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bakanlık bünyesinde yapılan sosyal yardım ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Online işlemler ile başvuruda bulunamayan vatandaşlar ise kendisine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubeleri üzerinden başvuruda bulunabilir. Başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

konut-onarim.jpg

BAKANLIK NE KADAR ÖDEME YAPIYOR?

Yapılan başvuru işlemlerinin ardından olumlu sonuç alan vatandaşlar ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden almaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi ile birlikte sonuç cep telefonu numarasını kısa mesaj olarak bildirilir.

ev-onarim.jpg
Yapılan başvurular kapsamında yardım miktarı ihtiyaca göre değişiklik gösterirken ev onarım için 35.000 TL ile 100.000 TL arasında yardım yapılmaktadır. Ev yapımı için verilen ödeme tutarı ise 100.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Ev eşyası alacak vatandaşlara da 10.000 TL'ye kadar nakit yardımı sağlanmaktadır.

para-almak-1.jpg

BAKANLIK NEDEN NAKİT YARDIMI YAPIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım programı kapsamında bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik ödeme yapılmaktadır. Daha iyi yaşam şartlarına kavuşabilmesi için yapılan ödemeler dikkat çekerken betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardımların yapılacağı ifade edildi. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların acele etmesi gerektiği vurgulanırken son başvuru tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN