EYT yasası resmileşti! EYT'lilere müjde: Maaşlarınız o tarihte bu kadar ödenecek!

EYT yasası resmileşti! EYT'lilere müjde: Maaşlarınız o tarihte bu kadar ödenecek!

Son dakika... Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi dün gece Meclis'ten geçti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen karar ile birlikte 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı kesinleşti. Gelen haberle birlikte EYT'de ilk maaşların ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Maaşlar o tarihte hesaplara yatacak! Peki EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT şartları neler ve kimleri kapsıyor? İşte 2023 EYT ilk maaş ödeme tarihi...

EYT düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca emeklilik hayali kuran kişinin beklediği EYT düzenlemesi dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Alınan karar ile birlikte göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlara emeklilik yolu açıldı. Aynı zamanda emeklilikte yaş sınırı aranmayacak. Vatandaşlar ise 'EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT maaşları ne kadar?' sorularını araştırıyor. Beklenen haber geldi. EYT'liler bayram edecek! Maaşlar o tarihte hesaplara yatırılacak. Peki EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT maaşları ne kadar? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: EYT YASASI MECLİS'TEN GEÇTİ

Milyonlarca kişinin emeklilik hayali ile beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Dün gece yarısı alınan karar ile birlikte 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler.

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Alınan karar sonrası vatandaşlar 'EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Görüşmelerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi salı günü umuyorum ki bitirebiliriz" dedi. Milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

dffdfd-2023-03-01t111100-535.jpg

EMEKLİ OLUNUNCA KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

1- 4A MAAŞ HESAPLAMA TABLOSU

SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile maaşlar hesaplanabiliyor. 4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır.

4A MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2- 4B MAAŞ HESAPLAMA TABLOSU

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise SGK uygulamasından veya e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaya alacakları maaş tutarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

4B MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

3- 4C MAAŞ HESAPLAMA TABLOSU

4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ veya e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş tutarını öğrenebilir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ghghghhg-1.jpg

EMEKLİLER ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK!

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN