EYT'de 1,5 milyon kişiye kademeli emeklilik! En düşük EYT maaşı netleşti! Hesaplama bitti

EYT'de 1,5 milyon kişiye kademeli emeklilik! En düşük EYT maaşı netleşti! Hesaplama bitti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) beklediği düzenlemede sona yaklaşıldı. Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme ile emekli olacak olan EYT'liler için 3 önemli aşama dikkat çekti. Peki EYT'liler için 3 önemi aşama ne? Kimler emekli olacak? En düşük EYT maaşı ne kadar olacak? Nasıl bir düzenleme gelecek? İşte detaylar.

EYT'lilerin merakla beklediği düzenlemende 3 aşama dikkat çekti. Bu 3 aşamayla beraber 1,5 milyon kişi emekli olabilecek. EYT düzenlemesiyle beraber en düşük maaş da belli oldu. İşte ayrıntılar.

para.jpg

EYT'DE SONA GELİNDİ

Milyonlarca kişi yapılacak olan düzenleme ile emekli olmayı beklerken, EYT için düzenlemelerin de sonuna gelindi. Emekliliği hakkını almak isteyenleri sevindirecek düzenlemede 3 önemli nokta belirlendi. EYT'de ilk olarak prim gün sayıları baz alınarak kademelendirme yapılacağı belirtildi. Bu karar ile 2-3 milyon EYT'li de emekli olacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ ORANI NETLEŞTİ

EYT'liler merak ettiği diğer bir husus ise maaş oldu. Maaşlarda yapılan düzenlemeye beraber netleşmeye başladı. Buna göre en düşüş EYT'li maaşının asgari ücret rakamına çekilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'A İLETİLDİ

Tüm bunlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklara iletildiği ve hazırlıkların yapıldığı söyleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN