EYT'de şoke eden gelişme! AK Parti'den gelen resmi açıklama kafaları karıştırdı... EYT'liler bunu beklemiyordu

EYT'de şoke eden gelişme! AK Parti'den gelen resmi açıklama kafaları karıştırdı... EYT'liler bunu beklemiyordu

Son dakika EYT haberleri... Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği EYT düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili açıklamaları 2 milyon kişiyi sevince boğmuştu. Bu doğrultuda AK Parti'den gelen resmi açıklama herkesin kafalarını karıştırdı. EYT'lilere soğuk duş. Peki EYT yasası ne zaman Meclis'e sunulacak? EYT şartları neler, kimleri kapsıyor, maaşları ne kadar olacak? İşte EYT haberinin detayları...

Son dakika haberi: EYT düzenlemesi ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nureddin Nebati'den peş peşe açıklamalar gelirken, AK Parti'den flaş bir son dakika açıklaması yapıldı. Milyonlarca EYT'liyi şoke eden gelişme. AK Parti resmen açıkladı, kimse bunu beklemiyordu. Süreç daha da uzayacak. Peki EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor, şartları neler? EYT maaşları ne kadar, promosyon alacaklar mı? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili hükümet tarafından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz bir TV kanalına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çok önemli açıklamalarda bulundu. 'EYT ne zaman yasalaşacak?' sorusuna cevap veren Turan, "Çalışmanın sonunda komisyona gelir. Bir an önce olmasını istiyoruz. Kanun geçer, kişi başvurur. Bunlar takvime uygun olarak Meclis'in, Bakanlığın çalışmasına göre adım adım atılır." dedi.

EYT'LİLERE KÖTÜ HABER! KİMSE BUNU BEKLEMİYORDU

Konuşmasının devamında EYT ile ilgili net bir tarih veren Turan, "Şubat ortalarında biter diye umut ediyorum" değerlendirmesinde bulunması kafa karıştırdı. Yüzbinlerce EYT'li "İktidar EYT'yi seçim sonrasına bırakmak mı istiyor?" sorusunu sormaya başladı.

yeni-sdvsdv.jpg

Bu gelişme doğrultusunda iktidarın 2022 aralık ayının ortasında yasalaşacağın vaat ettiği EYT düzenlemesi, önce aralık sonuna ardından, ocak başına daha sonra ise ocak sonuna ertelenmişti. Bülent Turan'ın topu şimdi de Şubat ortasına atması EYT'lilerde büyük hayal kırıklığı yarattı.

EYT NE ZAMAN MECLİS'E SUNULACAK?

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında vatandaşlar 'EYT yasası ne zaman çıkacak?' sorusunu sormaya başladı. Peki EYT Meclis'e ne zaman sunulacak? İşte EYT şartları ve emekli maaşları ile ilgili son gelişmeler...

EYT'nin ocak ayı içerisinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yakında Meclis'in takdirine sunacaklarını belirtti.

EYT'DE KIDEM TAZMİNATI NASIL OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT destek paketini açıkladı. Bakan Nebati; " 25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz." dedi. EYT'de kıdem tazminatı için işverenlere Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek verilecek.

dfbdfbd-13.jpg

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de yaş şartı aranmayacak, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması gerekiyor. EYT'de kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi şartı yer alıyor. EYT şartlarından biri ise 5 bin prim gün sayısının doldurulmasıdır.

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına en son yüzde 30 zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 5500 TL'ye çıkarıldı! EYT emekli maaşları mesleğe ve ödenen prime göre farklılık göstermesi bekleniyor.

EYT'DEN EMEKLİ OLUNUNCA BANKA PROMOSYONU ALINACAK MI?

EYT'den emekli olunması halinde emekli maaşı alacaklar 3 yıllık anlaşmalar ile banka promosyonu alacaklar. EYT sonrasında banka promosyonlarının güncellenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN