EYT'liler de zamdan nasibini aldı! Paraya para demeyecekler: İşte o tarihte alacakları net rakam

EYT'liler de zamdan nasibini aldı! Paraya para demeyecekler: İşte o tarihte alacakları net rakam

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında milyonlarca kişiye müjdeyi veri. En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu. Emekli maaşlarına gelen zam sonrası vatandaşlar maaşlarını hesaplamaya başlarken gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) çevrildi. Peki EYT'liler emekli maaşı zammından yararlanabilecek mi? Beklenen açıklama geldi. O tarihte maaşlar hesaplarına yatacak. Paraya para demeyecekler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kişiye müjdeli haberi duyurdu ve en düşük emekli aylığının 7.500 TL olduğunu ifade etti. Gelen zam sonrası gözler EYT'lilere çevrildi. Milyonlarca kişi 'EYT'liler bu zamdan yararlanacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi. EYT'liler de zamdan nasibini aldı. Paraya para demeyecekler! O tarihte maaşlar hesaplarına yatırılacak. Peki 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT'lilerin maaşları ne zaman yatıyor? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Bir süredir gündemde olan emekli maaşı zammı sonunda netliğe kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni (TÜED) ziyaret ederek Başkan Kazım Ergün ve dernek yöneticileriyle görüşmüştü ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamalarda görüşmelerin devam ettiğini ve en düşük emekli aylığına zam gelmesi üzerine çalıştıklarını ifade etmişti.

gfgfgfgfgfgf-3.jpg

Görüşmelerin ardından canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi verdi. Erdoğan, yapmış olduğu açıklamalarda en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak"

EYT'LİLER ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK

Gelen zamlar sonrası vatandaşlar maaşlarını hesaplamaya başlarken 'Gelen zamlar kimler için geçerli olacak?' sorusu tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Bu zam tüm emeklilere yapılmayacak ancak umarım kamuoyunda bir baskı oluşur ve tüm emeklilere yapılır. Çünkü en düşük emekli aylığını yüzde 58 oranında bir zam yapılmıştı. Her geçen gün en alttaki emekli aylığı ile makas daralıyor" dedi.

gfhghghgh.jpg

PARAYA PARA DEMEYECEKLER!

Sosyal medya hesabından peş peşe açıklamalarda bulunan Erdursun, EYT'den emekli olacak olanları da kapsadığını belirterek, "EYT’den emekli olan da en az 7.500₺ emekli aylığı alacak!" notunu ekledi.

EYT MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Erdoğan "5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin lira artırıyoruz" dedi.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal yıllarda emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Aynı anda yüz binlerce EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunmaya başlaması nedeniyle bu yıl incelemelerin zaman alması, bu nedenle ilk aylık ödemesinde gecikmeler yaşanması muhtemel görünüyor.

hghgghgh-10.jpg

Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak.

Buna göre; mart ayında dilekçe verip başvuruda bulunan EYT’liler, nisan ayında ilk maaşlarını almaya başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN