EYT'liler sevinçten dört köşe olacak! Bu detayı bilen 60 dakika sonra ilk maaşını alacak!

EYT'liler sevinçten dört köşe olacak! Bu detayı bilen 60 dakika sonra ilk maaşını alacak!

EYT'liler bayramdan önce bayram edecek! Uzman isim canlı yayında açıkladı. 1 saat içinde maaşınızı alabilirsiniz!

EYT'lilerin uzun yıllardan beri süregelen mücadelesi zaferle sonuçlandı. Yasanın meclisten geçmesiyle EYT'liler emekli olmaya hak kazandı.

Emeklilik dilekçelerini veren EYT'lilerin aklında pek çok soru var. Uzmanlar da bu sorulara cevap veriyor. EYT'lilerin aklındaki en temel soru ise ne zaman maaş alacakları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Profesör Doktor Cem Kılıç canlı yayında başvuru sürecini kısaltmanın yollarını anlattı. Uzun uğraşlara gerek kalmadan sadece dakikalar içinde ilk maaşınızın bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

cem-kilic.png

HIZLI BAŞVURU İÇİN BU YOLU İZLEYİN


Canlı yayında EYT düzenlemesi ve başvuru süreci ile ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Profesör Doktor Kılıç 15-20 gün boyunca uğraşmaya gerek olmadığını, vatandaşların sosyal güvenlik kurumunun şubelerine doğrudan başvuru yapabileceğini fakat daha hızlı ve kolay başvuru için e-devlet'in tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

e-devlet-depophotos-1540282.jpg

Böylece EYT başvurusu için 15-20 günlük bir süreç yerine sadece dakikalar içinde başvuru işlemleri yapılabilecek.

Bu sayede de EYT'lilere maaş bağlanması süreci kısalacak. Yani ne kadar hızlı başvuru yaparsanız maaşınız da o kadar hızlı bağlanacak.

kapak-115335.webp

EYT'LİLER İÇİN İLK MAAŞ NE ZAMAN?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Kılıç, EYT'de ilk maaşın ne zaman alınacağıyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Şimdi normalde aylık bağlama sürecimiz 15-20 günü bulabiliyordu. SGK, ifade edildiği şekilde hemen aylık bağlama sistemine geçecek. Çok kısa bir sürede bu aylıkların bağlanacağına ilişkin bilgiyi aldım. Bu konuda bir düzenleme yapılıyor herhalde içeride. Ama kim yaparsa eline sağlık sigortalının beyanına göre beyan çıkışı yapılacak aylık beyan şartları oluşuyorsa kişi hemen online üzerinden emekli aylığı bağlanacak. Genel bir kural vardır talep ettiğiniz dilekçeyi verdiğiniz ayı izleyen aybaşından itibaren başlanır dolayısıyla bu ay müracaat olursa 1 Nisan'dan itibaren hak sahibi olursunuz."

istifa-etmek.webp

EYT BAŞVURUSU İÇİN İŞTEN AYRILMAK GEREKİYOR MU?


Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen sosyal sigortalı çalışanların büyük çoğunluğunu şu anda çalışma hayatına devam eden bireyler oluşturuyor. Bu noktada merak edilen sorulardan biri de EYT başvurusu yapmak için işten ayrılmak gerekiyor mu sorusu oldu. Bu sorunun cevabı ise EYT yasası ile emeklilik için öncelikle işten istifa etmenin gerektiği. İstifa gerekçesi olarak ise emekliye ayrılma kodu olan 8 kodlu çıkışla işten ayrılmak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN