Faiz kararı piyasaları altüst etti: Dolar aldı başını gidiyor

Faiz kararı piyasaları altüst etti: Dolar aldı başını gidiyor

Türkiye ve Avrupa merkez bankalarının kritik faiz kararları ve Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artıracağı yönündeki kuvvetli beklenti, TL'nin değer kaybını hızlandırdı. Dolar, bu sabah 17,79'a çıkarak bu yılın zirvesini gördü.

Türkiye’de Merkez Bankası’nın faizi yüzde 14’te sabit bırakması, Avrupa Merkez Bankası’nın 10 yıl sonra ilk kez faiz arttırması, Amerikan Merkez Bankası’nın bu hafta faiz artıracağına kesin gözüyle bakılması, Türk lirasını bir kez daha düşüş sarmalına soktu. Dolar sabah saatlerinde 17,7974 seviyesine yükselerek 2022 yılındaki en yüksek seviyesini görmüş oldu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Haftanın son iş gününde dolar/TL, an itibarıyla yükseliş eğilimini sürdürerek 17,7343 seviyesinden işlem görüyor. Dolar, önceki kapanışını 17,6980'den yapmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesinin ardından atağa geçen euro/TL an itibarıyla 18,0670 civarında seyrediyor. Euro'nun önceki kapanışı 18,1438 seviyesinden gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN