Fatih Portakal'dan kötü haber! Emeklilerin umudu suya düştü: "Emeklilere hiçbir şekilde zam yapılmayacak"

Fatih Portakal'dan kötü haber! Emeklilerin umudu suya düştü:  "Emeklilere hiçbir şekilde zam yapılmayacak"

Emekli maaşlarına yapılacak zam ve emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere 29 Ekim'de bayram ikramiyesi verileceğini duyurmasının ardından milyonlarca emekli 'Emekli ikramiyeleri verilecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Gazeteci Fatih Portakal Ekim ayında emekli maaşlarına zam ve emekli ikramiyesi verilmesi hakkında flaş bir duyuru yaptı.

Milyonlarca emekli Ekim ayında yapılacak olan emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyeleriyle ilgili yapılan olan açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'de emeklilere bayram ikramiyesi verilecek duyurusunu yapmasının ardından gözler Ankara kulislerine çevrildi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emeklilere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?' sorularını araştırırken gazeteci Fatih Portakal'dan son dakika duyurusu geldi. Fatih Portakal'dan milyonlarca emekliye kötü haber! Emeklilerin umudu suya düştü. İşte detaylar haberimizde..

FATİH PORTAKAL'DAN KÖTÜ HABER! EMEKLİLERİN UMUDU SUYA DÜŞTÜ

Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, emeklilerin merakla beklediği zam ve bayram ikramiyeleriyle ilgili önemli bilgiler aktardı. Fatih Portakal 1 Ekimde açılacak olan meclisin emekli maaşı ve ikramiyesi hakkındaki haberlerin halkı kandırmaya yönelik olduğunu belirten Portakal, şunları söyledi:

"Emekliler konusunda bizleri kandırmaya çalışıyorlar. Laf cambazlığı yapıyor iktidar. Bakın net bir şekilde size söyleyeyim mi, Ekim ayında emekli maaşları ile ilgili hiçbir düzenleme yok. Hiçbir şekilde zam yapılmayacak. Sadece 29 Ekim'de 5 bin liralık bir ikramiyeden bahsediliyor, o da tek seferlik olacak. Bizim maaşımızı ne zaman düzeltecekler diyorsanız da, onun cevabı da "zamanında" lütfen artık uyutulmanıza izin vermeyin."

hgghgh-2023-09-29t150358-618.jpg

SGK UZMANINDAN FLAŞ UYARI: ÖDEME YAPILMAYACAK...

Fatih Portakalın emekli zammı ve ikramiyesi hakkındaki konuşmalarından sonra bir açıklamada. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdursun, "İkramiye tutarının Meclis'e gelecek torba yasa ile belirleneceğini ve 5 bin lira olmasının muhtemel olduğunu işaret eden Erdursun, Cumhuriyet ikramiyesinin kapsamına yalnızca en düşük emekli maaşı alan vatandaşların gireceğini iddia ederek, yüksek aylık alanlar için bir ikramiye ödemesi yapılmayacak." şeklinde konuştu.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2023 NE KADAR OLACAK?

Son olarak Temmuz ayında yapılan artış ile beraber emekli maaşlarında %25 artış sağlanmıştı. Normal şartlarda emekli maaşları TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre yüzde 19,77 olarak zam yapılacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla bu zam oranı %25’e yükseltildi. Ancak maaşlarını en düşükten alan emekliler bu kök maaş artışından yararlanamadı.

jhjhhj-53.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşlarına ilişkin açıklamasında “ "Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yağacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Çalışmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN