Finans şirketleri hakkında haber yapan gazeteciler cezalandırılamayacak

Finans şirketleri hakkında haber yapan gazeteciler cezalandırılamayacak

Finans şirketleri hakkında haber yapan gazetecilere yönelik üç yıllık hapis cezası öngören düzenlemeden geri adım atıldı. AK Parti, ilgili düzenlemeyi, torba kanun teklifinden çıkardı. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, maddenin "tekrar değerlendirilmek üzere" geri çekildiğini ifade etti.

Finansman şirketleri, finansal kiralama ve faktoring şirketleri hakkında haber yapan gazetecilere, "şöhrete zarar" gerekçesiyle üç yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören düzenleme, torba kanun teklifinden çıkarıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren torba kanun teklifi hakkında bir önerge sunan AK Parti, tartışmalı düzenlemede geri adım attı. Düzenleme, bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek haber yayımlanması, isimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yapılmasını yasaklıyordu.

Bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek haber yapanların üç yıla kadar hapis iki bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması öngörülüyordu.

AK Parti tarafından verilen önergeyi açıklayan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, maddenin "Tekrar değerlendirilmek üzere" geri çekildiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN