Fırtına vurdu fiyatlar yükseldi! Geçen hafta 70 TL bu hafta ateş pahası! Vatandaş tezgaha bakıp geçiyor

Fırtına vurdu fiyatlar yükseldi! Geçen hafta 70 TL bu hafta ateş pahası! Vatandaş tezgaha bakıp geçiyor

Geçtiğimiz haftalarda görülen fırtına ürünleri de bir bir etkiledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta 70 TL'den satılan hamsinin fiyatı bu haftaki fiyatını açıkladı. Resmen ateş pahası. Vatandaş almak yerine yalnızca tezgahın yanından bakıp geçiyor. İşte tüm detaylar…

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'nde Geçen hafta 70 TL'den satılan Marmara hamsisinin kilosu bu hafta 100 TL'ye yükseldi. Marmara Denizi'nde görülen olumsuz hava şartları balık fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Balık fiyatlarındaki artış dikkat çekerken vatandaş da almaya korkar oldu. İşte tüm detaylar…

BALIK FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Marmara Denizi'nde görülen olumsuz hava şartları balık fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri halinde bu hafta palamutun tane fiyatı 150 TL'ye satılırken lüfer 180 TL, çupra ve levrek ise 100 TL'den tezgahlara çıkarıldı.

balik-tezgahi.jpg

Fırtınalı en çok etkilenen balık ise tabii ki Marmara hamsisi oldu. Geçtiğimiz hafta 70 TL'den satışa çıkarılan hamsinin bu haftaki fiyatı 100 TL'ye kadar dayandı. Balık fiyatları hakkında açıklama yapan Balıkçı Sezgin Acar, balık tutmanın tamamen hava şartlarına bağlı olduğunu aktardı. Havanın kötü olması durumunda balığın az tutulduğuna değinen Acar, yerli hamsinin geçtiğimiz hafta kilosunun 70 TL ancak bu hafta 100 TL olduğunu söyledi. Şiddetli lodosun balıkları etkilediğini aktaran Acar, “ Lodos şiddetli olunca bazı tekneler denize açılamıyor. Fiyatı değişmeyen tek balık istavrit diyebilirim, kilosunu 70 liraya satıyoruz. Lüferin tane fiyatı da arttı. Şu an tanesi 180-200 liraya dayandı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN