Fitch Türkiye’nin rezervlerine dikkat çekerek uyardı: Hükümetin bankalara müdahale riski var

Fitch Türkiye’nin rezervlerine dikkat çekerek uyardı: Hükümetin bankalara müdahale riski var

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk banka ilişkin dikkat çeken bir analiz yayımladı. Kurum, Türkiye’nin “zayıf döviz mali esnekliği ve döviz rezervleri” göz önüne alındığında hükümetin bankacılık sektörüne müdahale riskleri nedeniyle banka notlarının kısıtlandığını aktardı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarına ilişkin yeni bir rapor yayımladı. Raporda, “Faaliyet ortamı ve hükümet müdahalesi riskleri büyük Türk bankalarının notlarını kısıtlıyor” ifadesi yer aldı.

DÖVİZ REZERVLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

BloombergHT'de yer alan haber göre, Fitch, Türkiye’nin “zayıf döviz mali esnekliği ve döviz rezervleri” göz önüne alındığında, hükümetin bankacılık sektörüne müdahalesinin, bankaların notunu “B-” ile ülke notunun bir kademe altında sınırladığını söyledi.

Bankaların derecelendirilmeleri temel olarak finansal kapasite noTları, dereceleri veya bağımsız kredi profillerine göre belirleniyor.

Özel bankalar İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi ve Akbank’ın finansal kapasite notları, ‘b-’ faaliyet ortamı puanının bir kademe üzerinde.

Fitch’e göre bu durum bu bankaların sermayelendirme, fonlama ve likidite profillerinin faaliyet ortamı risklerine göre gücünü yansıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN