Fiyatı duyan TOKİ'ye koşuyor: 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı! Başvurular bugün başladı, sayılı gününüz var

Fiyatı duyan TOKİ'ye koşuyor: 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı! Başvurular bugün başladı, sayılı gününüz var

Deprem nedeniyle vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyor. Devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi artırdı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, birçok ilde KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ'yi görevlendirdi. İşte, ucuz devlet arsası başvuru tarihleri...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkardı.

DEVLET ARSA İHALESİ NE ZAMAN?

Aralarında İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin'in de yer aldığı illerde, farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık artırmayla satılacak. Arsalar, KDV'den muaf olarak satılacak.

Milliyet'te yer alan habere göre, arsaların fiyatı İstanbul'da ortalama 1 milyon 500 bin TL'den, Anadolu'daki şehirlerde ise 500 bin TL'den başlayacak.

DEVLETTEN ARSA NASIL ALINIR?

Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25'i peşin olacak, kalanı ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak.

Açık artırma, belirtilen tarihlerde, TOKİ İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara'da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye internet üzerinden de teklif verilebilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN