Fiyatlar tavanı delecek! İslam Memiş tarih verip uyardı: "Bağıra bağıra geliyor"

Fiyatlar tavanı delecek! İslam Memiş tarih verip uyardı: "Bağıra bağıra geliyor"

Piyasaya dair birçok tahminde bulunan İslam Memiş, yeni bir konuda konuştu. Yatırımcıların sık sık gündeminde yer edinen ünlü ekonomist, detay vererek açıklamalarda bulundu. Fiyatlardaki yükselişlerin devam edeceğini belirterek, yeni seviyelere yükseleceğini açıkladı. Tarih veren uzman isim yatırımcıya seslendi. İşte tüm detaylar...

Yatırım piyasasında sıkça ismini duyuran ünlü ekonomist İslam Memiş, bu kez dikkatleri başka yöne çekti. Altın ve para piyasaları uzmanı olarak da bilinen İslam Memiş, piyasaya dair değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. İsabetli tahminleriyle sık sık gündeme gelirken bu kez dolar ve petrol uyarısında bulundu.

2024 YILI DOLAR TAHMİNİ

Dolar ve petrolü gündeme taşıyan İslam Memiş, "Her şey pahalılaşacak" diyerek tüketiciyi uyardı. Seçimlerden sonra hızla yükselen dolar ve petrol fiyatları son günlerde durgunlaştı. Fakat, yükselişlerin devam edeceğini ifade eden uzman isim enflasyonun da artacağına dikkat çekti. Ünlü ekonomist İslam Memiş'e göre orta vadeli paylaşılan rakamsal değerler tahmininin altında kaldı.

Yıl sonu için dolar tahmini yapan uzman isim 29,90 TL seviyelerini işaret etti. Hızını alamayarak 2024 - 2025 yılı için ortalama tahminleri hatırlatan, 2024 yılı için 36,80 TL seviyelerini, 2025 yılı için ise 43,90 TL seviyelerini gösterdi. Şahsi tahminlerini paylaşan İslam Memiş, 2024 yılı için 44 TL ile 45 TL seviyelerini gösterdi. Yukarı yönlü hareketlerin süreceğini belirterek konuyu petrole taşıdı.

223455.jpg

BAĞIRA BAĞIRA GELİYOR

Petrol fiyatlarında yükseliş bekleyen uzman isim günümüzün rakamlarıyla değerlendirmede bulundu. Petrol fiyatlarının geçtiğimiz günlerde 90 doların üzerine çıkmasını enflasyon ile bağdaştırdı.

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte açıklamalarında, "Enflasyonun tekrar bağıra bağıra geri geliyor olması demek. O pek üyeleri üretim kısıtlamasında taviz vermiyor. Bu demek oluyor ki bugün 90 dolarda olan petrol fiyatlarına yakın bir zamanda yıl sonuna kadar 96 dolar seviyesine kadar çıkacağını işaret ediyor. Petrol fiyatlarını yükselmesi ne demek oluyor? Enflasyon demek. Gözümüzün gördüğü her şeyin pahalı olacağı anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

1544708.webp

2024 ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Ünlü ekonomist İslam Memiş, enflasyonun tek haneye düşmesinin mümkün olmadığını açıkladı. 2024 senesi için belirlenen enflasyon rakamının yüzde 33 olduğunu açıklayarak açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı;

Yılı nerede tamamlayacağız? %65 o da güzel ama nasıl olacak? Şimdi bu tarafta kur tahmininiz 36-80, petrol fiyatları 90 doları kırmış ve enflasyon tahmini %33. Ben bu rakamları şahsen beklemiyorum. Tabii ki enflasyon gerçekleşebilecek tahminler değil bunlar benim için değil yani matematiksel olarak benim için mümkün değil. Ancak ensede karartmamak lazım. Bir yerden bir şey olur küresel piyasaları iyileşmekte olan ülkeleri etkileyecek bir şey olur o zaman eyvallah. Ama şu andaki koşullar bunu işaret etmiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN