Gençlere köye dönüş teşviki: Bedelsiz arazi, düşük faizli kredi ve ev desteği

Gençlere köye dönüş teşviki: Bedelsiz arazi, düşük faizli kredi ve ev desteği

Devlet, eğitimde ve istihdamda yer almayan gençleri kırsala yönlendirmek için harekete geçti. Tarım nüfusunun yaşlanması ve genç çiftçi oranının düşük olması üzerine, köye dönüşü cazip hale getirecek yeni teşvikler planlanıyor.

Ekonomi Koordinasyonu Kurulu’nun son toplantısında, gençlerin tarıma kazandırılması için bedelsiz arazi, düşük faizli kredi, köyde ev sahibi olma desteği ve üretime katılımı teşvik edecek uygulamalar masaya yatırıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilgili bakanlıklara, köye dönüşü teşvik edecek öneriler hazırlamaları talimatı verildi. Kısa süre içinde hayata geçirilecek planla gençlerin kırsalda kendi işlerini kurması, tarımsal üretimin canlandırılması ve atıl arazilerin değerlendirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR (8)
8 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN