Geri sayım başladı: Doların 39 TL olacağı tarih belli oldu! Ünlü ekonomist, dolar borcu olanları üzdü

Geri sayım başladı: Doların 39 TL olacağı tarih belli oldu! Ünlü ekonomist, dolar borcu olanları üzdü

Hükümet, ekonomideki darboğazı aşmak için çeşitli politikalar uygularken dövizin yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Ekonomist Atilla Yeşilada, doların 39 TL olacağı tarihi açıkladı. İşte, 2024 yılında dolar/TL kuru tahmini...

Ekonomist Atilla Yeşilada, doların 39 TL'ye ulaşacağı tarihle ilgili tahminini paylaştı. Atilla Yeşilada'nın analizine göre, 2024 yılında doların 39 TL civarında seyredebileceği bir dönemle karşılaşılabilir. Atilla Yeşilada'nın bu tahmini, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybının sürebileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

2024'TE DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Atilla Yeşilada yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin enflasyon, ekonomik büyüme ve döviz kurlarıyla mücadele ettiği zorluklar göz önüne alındığında, doların yükseliş eğilimini sürdürebileceğini belirtti.

Atilla Yeşilada'ya göre, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan liderliğindeki TL politikalarının reel olarak değer kazandırmaya devam etmesi zor görünüyor. Bu durumda, enflasyon baskılarını azaltmak amacıyla aylık yüzde 2, yüzde 2.5 oranında değer kazanması beklenen dolarda, 2024 sonunda 39 TL seviyelerine ulaşılabilir.

Yurt'ta yer alan habere göre, Atilla Yeşilada, "Bu yıl sonunda Dolar/TL'nin 30 seviyelerine çekileceğini, 2024 sonunda ise 40 TL'yi aşmayarak 39 TL civarında kalacağını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN