Gözü dolarda olan vatandaşa tarihi uyarı! KKM Doları büyük patlatacak... Ünlü ekonomist konuştu panik başladı

Gözü dolarda olan vatandaşa tarihi uyarı! KKM Doları büyük patlatacak... Ünlü ekonomist konuştu panik başladı

Elinde dolar olanlar dikkat! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların patlayacağı tarihi açıkladı. ABD'den gelen enflasyon verileri sonrası hızla yükselişe geçen dolar\TL 27 lirayı aşmış durumda. Özellikle hükümet tarafından Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni adımlar atılırken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorularını araştırıyor. Selçuk Geçer 'KKM Doları büyük patlatacak' diyerek tarih verdi. Gözü dolarda olan vatandaşa tarihi uyarı!

Dolar kurunda flaş gelişme! ABD Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikası ile birlikte hızla yükselişe geçen dolar\TL 27 lirayı aşmış durumda. Dolar kurunda yaşanan artışın önüne geçmek isteyen hükümet ise Kur Korumalı Mevduat hesaplarına yönelik yeni adımlar atmaya başladı. Bu adımlar yatırımcılar tedirgin ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den kritik uyarı geldi. 'KKM Doları büyük patlatacak' diyen Geçer, dolar için tarih verdi. Şimdi alan köşeyi döndü! Dolar o tarihte patlayacak. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve uyarıları...

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI: CANINIZ FENA YANABİLİR

KKM uygulamasının devam etmesi halinde doların hızla yükseleceğini ifade eden Selçuk Geçer, "Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan talep günden güne artıyor. Toplamda üç buçuk trilyona gelmiş durumda. Kur Korumalı işi tehlikeli bir iş. Altını çizerek söylüyorum yapmayın. Kendinizi köşeye sıkıştırırsınız, demiştik. Canınız fena yanabilir. Yılın başından bu yana 59 milyarın üzerinde bir maliyeti var. Memur maaşlarına yapılan zamların maliyeti bundan bir tık fazla. Devletin faiz giderleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Dolar kuru üzerine korkunç bir baskı oluşuyor." diyerek vatandaşları uyardı.

gfgfgf-2023-08-23t122911-911.jpg

KKM DOLARI BÜYÜK PATLATACAK!

Önümüzdeki süreçte dolar kurunun ciddi bir şekilde artışa geçeceğini belirten Selçuk Geçer, dolar borcu olanları uyardı. Dolar için beklediği yeni seviyeyi duyuran Geçer, şu ifadeleri kullandı:

"Kur Korumalıyı yapmamış olsalardı en azından şu anda döviz operasyonunu daha hızlı şekilde yapabilirlerdi. Kur Korumalı Mevduat uygulamasından vazgeçilmediği her aşamada döviz kuru yükselişe geçecek. Bu durum Türkiye'de önlenemez bir maliyet artışına sebep olabilecek. Yine vatandaş bu yükü üstlenecek."

ghhg-14.jpg

DOLAR İÇİN KORKUTAN TAHMİN

Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni seviyesini paylaştı. Geçer paylaşımında, "Dolar ne olacak? diye soranlara… Sizce? Benzinin, mazotun 38 TL olduğu yerde dolar 27 TL olmaz. Söylemedi demeyin. Yakın zamana kadar 18.50 TL olan süt önce 21.50 TL sonra yeni zamla 24.25 TL oldu. Ancak enflasyon düşecek merak etmeyin!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN