Gram altın 530 lira ile bu yılın zirvesinde

Gram altın 530 lira ile bu yılın zirvesinde

Dolar/TL kurunun 9,16'ya ulaşarak art arda rekor kırması altını da ateşledi. Gram altın 530 lira ile bu yılın zirvesine çıktı.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve dolar/TL'nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla 530 liraya çıkarak bu yılın zirvesine yerleşti.

Dolar kuru ve küresel altın fiyatlarının birbirini dengelemesiyle ağustos ayını dar bir fiyat aralığında geçiren gram altın, eylül ortasından bu yana kademeli bir şekilde yükseliyordu.

Altın fiyatları, ABD enflasyonunun yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesiyle hızlı bir yükseliş kaydederek 1.800 doların üzerini gördükten sonra 1.798 dolar civarında seyrediyor.

Gram altın en son 6 Kasım 2020’de 534 TL ile gün kapanışında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünde küresel altın fiyatları 1.951 dolar seviyesinde bulunuyordu. Dolar/TL ise aynı gün 8.51 seviyesine ulaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN