Gram altın biriktirenler dikkat! Dünya Altın Konseyi altında Türkiye faktörüne dikkat çekti

Gram altın biriktirenler dikkat! Dünya Altın Konseyi altında Türkiye faktörüne dikkat çekti

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hareketlenen altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Elinde gram altın olanlar dikkat! Dünya Altın Konseyi 2 Ağustos'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı. Tüm dengeler değişecek. İşte detaylar haberimizde...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hızla yükselişe geçen altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın 1.700 liraya kadar dayanırken yatırımcılar 'Gram altın ne kadar olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Elinde gram altın biriktirenler dikkat! Dünya Altın Konseyi 2 Ağustos'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı. Kimse bu seviyeleri beklemiyordu. Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor.

SEÇİMLERİN ARDINDAN PARASI OLAN ONA YÖNELDİ

Financial Times’ın haberine göre, Türk milyarderler ve şirketler, seçimlerin ardından TL'nin düşük seviyelerinin altına düşmesiyle değer saklama aracı olarak tezgah üstü piyasada altına yöneldi. Şirketler ve varlıklı bireyler sayesinde altın barlara olan talep Haziranda son bulan üç aylık dönemde %7 artış kaydetti. Özellikle Türk milyonerler, liranın Mayıs ayındaki seçimler sırasında ve sonrasında rekor düşük seviyelere gerilemesi nedeniyle değer koruma aracı olarak altına yatırım yaptı.

fdfdfd-2023-08-02t223100-076.jpg

DÜNYA ALTIN KONSEYİ DUYURDU: 2 AĞUSTOS'TAN SONRA...

Dünya Altın Konseyi’nin Baş Stratejisti John Reade, 355 tonluk tezgah üstü altın talebinin üçte birinden fazlasının Türkiye'den kaynaklandığını tahmin ediyor. Reade, "Yüksek net değere sahip bireyler ve şirketlerin alımlarıyla ilgili tezgah üstü faaliiyeti gibi görünen bir altın birikimi oldu. İnsanlar para birimindeki zayıflığa karşı korunmaya çalışıyor." dedi.

gfgffg-50.jpg

Tezgah üstü alımları, alıcı, banka ya da rafineriler arasındaki özel anlaşmalar nedeniyle altın piyasasının en şeffaf olmayan kısımlarından biri. Ancak Dünya Altın Konseyi tarafından raporu hazırlamakla görevlendirilen Metals Focus, kanıtlarla birlikte arz ve talep verilerine dayanarak tahminlerde bulunuyor.

MERKEZ BANKASI FRENE BASTI

Yılın başında rekor alımlarına rağmen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın iç yatırım talebini karşılamak için altın satmasıyla alımların hızı ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 35 yavaşlayarak 103 tona geriledi. Türkiye, seçim döneminde ticaret açığını kontrol altına almak amacıyla altın ithalatını geçici olarak yasaklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN