Gram altın rekor tazeledi

Gram altın rekor tazeledi

Altın fiyatları rekor kırdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikaları ve Orta Doğu’daki gerilim yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendirdi. Spot altın 3 bin 15 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın da 3 bin 552 TL’yi aşarak yeni bir rekor kırdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikalarının küresel ekonomide yarattığı belirsizlikler, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirdi. Spot altın, 3 bin 15 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

ALTIN FİYATLARINDA TARİHİ ZİRVE

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 3 bin 15 dolara çıktı.

ABD vadeli altın kontratlarında ise yüzde 0,4’lük yükselişle 3 bin 17,60 dolara ulaşıldı.

Cuma günü ilk kez 3 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan altın, yeni haftaya da yükselişle başladı.

ORTA DOĞU’DAKİ GERİLİM ALTINI DESTEKLİYOR

Bölgedeki jeopolitik riskler de altının yükselişinde etkili oldu. İsrail’in ateşkesi bozarak Gazze’ye yönelik hava saldırıları düzenlemesi ve en az 200 Filistinlinin hayatını kaybetmesi, yatırımcıların güvenli liman arayışını artırdı.

Finansal piyasa analisti Kyle Rodda, İsrail’in hava saldırılarının Orta Doğu’daki tansiyonu artırabileceğini ve bunun altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini belirtti.

DİĞER DEĞERLİ METALLERDE DE ARTIŞ VAR

Altın fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra, diğer değerli metallerde de yükseliş yaşandı:

Gümüş yüzde 0,2 artarak 33,89 dolara çıktı.

Platin yüzde 0,5 artışla 1.004,65 dolara ulaştı.

Paladyum yüzde 0,5 yükselişle 969,60 dolara çıktı.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Ons altındaki artış, Türkiye’de gram altının fiyatını da rekor seviyeye taşıdı. Gram altın, yüzde 0,45’lik artışla 3 bin 552 TL’yi aşarak tarihi zirvesini gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN