Gram altın rekora doymuyor: Yeni zirve geldi

Gram altın rekora doymuyor: Yeni zirve geldi

Altın fiyatları, son günlerde sert bir yükseliş trendi sergileyerek tarihi zirvelerini yenilemeye devam ediyor. Bugün, 7 Mart Perşembe günü, gram altın kritik eşiği aşarak 2 bin 206 liradan işlem görüyor.

Son günlerde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, bugün de devam etti ve altın tarihi rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar kuru ve ons altın değerlerinden etkilenen altın fiyatları, haftanın dördüncü gününe de yükselişle başladı.

Bugün itibarıyla altının gram fiyatı, 2 bin 200 lira eşiğini aşarak tarihi rekor seviyeye ulaştı. Gram altın, 2.206 TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı zamanda çeyrek altın da yüksek seviyelerde seyrediyor ve bugün 3 bin 607 liradan satılıyor.

HIZLI YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı bir önceki gün kapanışını 2 bin 192 TL seviyesinden yapmıştı. Çeyrek altın ise 3 bin 584 TL'den kapanış yapmıştı. Bu durum, altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin devam ettiğini gösteriyor.

Ons altın ise spot piyasada yüzde 0,46 oranında yükselerek 2 bin 161 dolar seviyesinde işlem gördü. Altının gram tarafındaki fiyatlamaları hem ons altının değerindeki artışlar hem de dolar/TL kurundaki gelişmeler etkilediği belirtiliyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarının son dönemdeki yükselişinde küresel ekonomik belirsizliklerin, enflasyon endişelerinin ve jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN