Gram altında haziran detayı! Ünlü ekonomistten ezber bozan tahmin: Eylül ayına kadar devam edecek...

Gram altında haziran detayı! Ünlü ekonomistten ezber bozan tahmin: Eylül ayına kadar devam edecek...

Altın fiyatlarında dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gram altın fiyatlarındaki yükselişi geçtiğimiz aylardan öngören araştırmacıdan açıklama geldi. Öngörülerine bir yenisini daha ekleyerek yatırımcıların dikkatini çekti. Peki agram altın fiyatlarında son durum ne olur? İşte tüm detaylar...

ALTIN YATIRIMCILARINA MÜJDE

Türkiye'deki seçimlerin tamamlanmasıyla yükselişe geçen altın ve dolar piyasasında dalgalanmalar devam ediyor. Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini tüm Türkiye'ye duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koltuğunda yer alacak yeni isim merak edilirken bu isim Mehmet Şimşek oldu. Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gelmesiyle birlikte dolar / TL kurunda rekor görüldü.

Yeni haftaya rekorla başlayan dolar kuru 21 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Gram altın fiyatlarındaki yükselişe de değinen araştırmacı dolar kurundaki sert yükselişin etkisi olduğunu belirtti. Gram altın fiyatları 1340 TL'ye yükselerek rekor tazelemeye devam ediyor.

bugun-gram-altin-ne-kadar-oldu-19-aralik-2020-cuma-guncel-kapali-carsi-gram-altin-fiyatl.jpg

GRAML ALTINDA YENİ REKOR

Dolar kurundaki yükselişler ve ons altın fiyatının 1943 dolara kadar yükselmesiyle birlikte gram altın fiyatları da etkilendi. Yüksek rakamlardan işlem gören ons altın ve bankalarda yer alan dolar kuru üzerinden yapılan hesaplamalar ile gram altın yeni bir rekor kırdı.

Cuma günü yaşanan artış ile birlikte gram altın 1332 TL'lik rekorunu geçerek, 1340 TL seviyelerine kadar ilerledi. Çeyrek altın ise 2170 TL, Cumhuriyet altını ise 8 bin 790 TL seviyelerine kadar ilerleme kaydetti.

fdut-ikxwac1w8y.jpg

HAZİRAN AYINDA 1400 TL BEKLENTİSİ

Altın yatırımcılarının meraklı soruları araştırmacı yazar Haluk Özdil tarafından yanıtlandı. Gram altın fiyatının ne yönlü bir hareket sergileyeceği merak edilirken cevap geldi. Araştırmacı Haluk Özdil, Ne Var Ne Yok Youtube kanalına konuk olarak altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Altının baskılandığını, bu durumu sağlayanın ise mevduat hesaplarının olduğunu vurguladı. Yaz aylarında sıkıntılı günlerin beklediğini açıkladı. Haziran ayının ortalarında gram altının 1400 TL'ye kadar yükselebileceğini öngörüyor. Daha önceki tahmininde 1500 TL tahminin de bulunmuştu fakat yeni tahmini ile 1400 TL olacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN