Gram altında ibre yeşile döndü! O tarihten itibaren gram altın 1800 TL olacak

Gram altında ibre yeşile döndü! O tarihten itibaren gram altın 1800 TL olacak

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Küresel piyasaların merakla beklediği FED faiz kararını açıkladı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit bıraktı. Alınan karar sonrası kritik açıklamalarda bulunan FED Başkanı Jerome Powell, piyasaları alevlendirdi. Gram altında ibre yeşile döndü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonu tahminlerini güncelledi. Altını olanlar dikkat! O tarihten itibaren gram altın 1800 TL olacak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten flaş gram altın tahmini! Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı sonunda açıklandı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit bıraktı. Alınan karar sonrası altın fiyatlarında ibre yön değiştirdi. Haziran ayının başından bu yana rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında düşüş başladı. Özellikle ons altındaki düşüş çeyrek ve gram altında sert düşüşlere neden oldu. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altında son durum ne?' sorusunu araştırıyor. Altın kahini İslam Memiş bombayı patlattı. O tarihten itibaren gram altın 1800 TL olacak! İşte detaylar haberimizde...

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Para ve emtia piyasalarında yön Fed faiz kararı sonrası belli oldu. Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit bıraktı. Fed toplantısı sonrası Başkan Jerome Powell’ın açıklamaları dikkat çekti. Faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell piyasalara önemli mesajlar verdi. Powell ekonominin para politikasında sıkılaştırma sonrası bir "yumuşak inişi" başarması olasılığını görmeye devam ettiğini ancak, faizlerde yakın zamanda bir indirim öngörmediklerini söyledi.

hghghggh-35.jpg

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

FED faiz kararı sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Gram ve çeyrek altın fiyatlarında ibre yön değiştirirken vatandaşlar '17 Haziran 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. İşte altın fiyatlarında son durum;

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatı alış: 1.494,58 satış: 1.495,88

ÇEYEK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatı alış: 2.409,00 satış: 2.448,00

CUMHURUİYET ALTINI KAÇ TL?

Cumhuriyet altın fiyatı alış: 9.878,00 satış: 10.028,00

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatı alış: 4.817,00 satış: 4.896,00

İSLAM MEMİŞ'TEN BOMBA GRAM ALTINI TAHMİNİ!

Altın fiyatlarında yaşanan hareketliliği değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için beklediği seviyeleri açıkladı. Gram altının 1.800 TL seviyelerini görebileceğini ifade eden Memiş, şunları söyledi;

"Gram altın şu an ekranlarda 1496, piyasada 1503 lirada. Gram altın bu hafta yükseldi, çünkü dolar kurundan destek aldı. Dolar kuru gram altını pozitif destekledi. Ons altın 1963 dolarda. Kritik ve yoğun bir haftaya başladı piyasalar. Bu hafta en ons hem gram bazında geniş bant aralığına odaklanmakta fayda var. Buradan tekrar bir satış gelebilir. 1910 dolara kadar geri çekilme öngörüyorum 1480-1515 bant aralığını gram altında öngörüyorum.

hghggh-84.jpg

"GRAM ALTIN O TARİHTE 1.800 TL OLACAK"

Gram altın TL'de yıl içinde 1600 TL'nin yukarı yönlü kırılmasını, 1700-1800 liranın da bugünkü ekonomik koşullarda mümkün olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası faiz artışı olursa dolarda geri çekilme öngörüyorum. Bu da gram altında 1450 ve 1400'e kadar geri çekilmeye neden olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN