Gram altında yer yerinden oynayacak! Uzman isim tarih verdi: Kıyamet kopacak

Gram altında yer yerinden oynayacak! Uzman isim tarih verdi: Kıyamet kopacak

Araştırmacı yazar Haluk Özdil, altın fiyatlarına dair önemli bir tahminde bulundu ve 29 Mayıs tarihine ilişkin bomba bir rakam verdi. Tahminlerine göre gram altın fiyatları bu tarihte önemli bir artış gösterebilir. İşte detaylar...

Küresel enflasyon sorunu, ABD ekonomisinde yüksek enflasyona neden olmuş ve Fed faiz artırımları yapmıştı. Bu durum, altın fiyatları üzerinde de etkiliydi ve Fed'in alacağı hamlelere göre altının yönü belirleniyordu. Ancak, son açıklanan ABD enflasyon verisi olumlu geldi ve faiz indirimlerinin olacağı beklentisi piyasalarda oluştu. Bu durum dolardan altın tarafına geçişe neden oldu ve dolar küresel piyasalarda düşüş yaşadı.

Ancak, Fed yöneticileri faiz artırımlarının devam edebileceği yönünde söylemlerini sürdürdü ve bu durum altın fiyatlarının tekrar düşmesine neden oldu. Piyasa uzmanlarının tahminleriyle yaşananlar farklı olduğu için altın hızla değer kaybetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

altın

Ons altın güne 2005 dolar seviyesinden başladı ve gün içinde en düşük 1971 dolar, en yüksek 2008 dolar seviyesi görüldü. Ancak, çok geçmeden altın fiyatları tekrar yükselişe geçti ve 1991 dolar seviyesine çıktı.

Altın fiyatlarına ilişkin tüm tahminleri doğru çıkaran araştırmacı yazar Haluk Özdil, Ne Var Ne Yok kanalında yaptığı açıklamada Eylül ayında "inanılmaz bir ivme yükselişi" olacağını söyledi ve ekonomik anlamda önemli gelişmeler yaşanacağını vurguladı. Özdil, toprak elementlerinden bahsederek altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini ve 29 Mayıs'tan sonra altının 1500 lirayı geçeceğini tahmin ettiğini belirtti. Herkesin bu tahmini bir kenara yazması gerektiğini söyledi ve daha önce yaptığı tüm tahminlerinin gerçekleştiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN