Gram altının ayarı bozuldu! İslam Memiş çark etti kötü haberi verdi...Heyecan bitti

Gram altının ayarı bozuldu! İslam Memiş çark etti kötü haberi verdi...Heyecan bitti

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında tekrardan sabit kalırken gözler piyasalara döndü. Piyasalara güne iniş çıkışlarla başlarken dolar 16,36 seviyelerinde tutundu, gram altın ise 1000 lira bandını zorlamaya başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise özellikle gram altında yükseliş bekleyenlere kötü haberi verdi. İşte gram altında son durum.

Merkez Bankası'nın Mayıs toplantısında faiz kararı yine değişmedi. Faizi 14'te sabit tutan Merkez Bankası bu kararını yinelemiş oldu. Merkez Bankası'nın faiz kararının piyasalara etkisi merak konusu olurken, dolar ve gram altın yatırımcıları ise kritik süreci yakından takip etti. Piyasalara ilişkin isabetli tahminleri ile bilinen Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında yükseliş olacak mı sorularını yanıtladı. Memiş, gram altının yükselmesini tek bir şarta bağladı. İşte herkesin merak ettiği o koşul.

gram-altin.jpg

FED ONS ALTIN VE GÜMÜŞ İÇİN DEVREYE GİRİYOR

Altın yükselişine devam edecek mi? Gram altın ne kadar olacak? gibi sorular merak konusu olurken, 28 Mayıs 2022 Perşembe günü 974 liradan başlayan gram altın fiyatı yönünü aşağı çevirerek 971 liraya geriledi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan bu ani hareketlilik için önemli değerlendirmelerde bulundu. Ons altında yaşanan düşüş trendi için FED'in atak yapacağını belirten Memiş şunları kaydetti:

"1.860-1.868 dolar aralığında kar satışı gelebilir. Şu anda altının onsu 1.857 dolar seviyesinde. Aşağı yönde 1.835 dolar seviyesine kadar bir kar satışı görebiliriz. Hem ons altın hem de gümüş fiyatında aşağı yönlü yaşanan trendde FED’e hazırlık yapılabilir. Çünkü Fed sonrası, Haziran’da altın ve gümüşün ons fiyatında yeni ralliler olabilir. Bugün bile dövizi olanlar ons bazındaki bu satışları parite üzerinden işlem yapmak suretiyle bir fırsata çevirebilirler” şeklinde değerlendirmede bulundu."

ons.jpg

"GRAM ALTIN İÇİN HEYECANLI OLMAYIN"

Özellikle gram altın yatırımcılarının merak ettiği kalıcı yükseliş için İslam Memiş, tek bir şart koştu. Dolar/TL kuruna göre şekilleneceği öngörülen gram altın için Memiş, heyecanlı olmayın diyerek ,"Gram altının 1.000 TL üzerine kırılması dövize bağlıdır. Daha önce 900 TL seviyesinin altından gram altın alanların satış yapacağı yerlerdir. Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN