Haneden bir kişi başvursa bile yetiyor! T.C kimlik no 2, 4, 6, 8 ve 0 olanlar acele etsin... Başvuru yapana ödeniyor!

Haneden bir kişi başvursa bile yetiyor! T.C kimlik no 2, 4, 6, 8 ve 0 olanlar acele etsin... Başvuru yapana ödeniyor!

Sosyal devlet kapsamında yapılan destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere yapılan destek ödemelerine ilişkin yeni gelişmeler meydana geldi. Haneden 1 kişinin bile başvurması yetiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon ile birlikte hanelerin omuzundaki yükü azaltmak adına destek ödemeleri açıklanmaya devam ediyor. Sık sık gelişmelerin yaşandığı destek ödemelerinde yeni bir açıklama daha geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere verilen destek ödemesi tüm hızıyla devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri 2023 yılı ile birlikte yükselen asgari ücrete oranla yükseliş gösterdi. Bu durumda ise başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar başvuru yapması halinde destek ödemesinden faydalanabiliyor.

1414960.webp

DOĞALGAZ DESTEĞİ ZAMMI

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemelerinden birisi doğalgaz tüketim desteği oluyor. Kış ayları ile birlikte gelen destek ödemesinin tutarı artırıldı. Başvuru yapan ve hak kazanan vatandaşlara yıllık 415 TL ile 1.150 TL arasında değişiklik gösteren ödemeler yapılırken 2023 yılı ile birlikte güncellenerek ödeme miktarları 900 TL ile 2 bin 500 TL'ye kadar yükseltildi. 2023 yılı ile birlikte zamlanan destek ödemesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

flibez3wiaaytr5-1.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI ZAMMI

2023 yılı ile birlikte artış gösteren bir diğer destek ödemesi ise Aile Destek Programı oldu. 2023 yılında asgari ücret, emekli aylığı ve memur aylığına gelen zamlar birçok ödemeyi etkiledi. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler de dahil edildi. Daha öncesinde Aile Destek Programı kapsamında 450 TL ile 600 TL seviyelerinde destek ödemesi yapılırken günümüzde bu tutar 850 TL ile 1.250 TL seviyelerine kadar yükseltildi.

uyrqub5nqkq8340l5q1-da.webp

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ ZAMMI

2023 yılı ile zamlanan bir diğer destek ödemesi ise Elektrik Tüketim Desteği oldu. Hane içerisinde bulunan kişi başına verilen destek ödemeleri değişiklik gösterebiliyor. 1-2 kişilik hanelerde 75 kw karşılığında ödenen tutar 108 TL, 3 kişilik hanelerde 100 kw karşılığında ödenen tutar 144 TL, 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığında ödenen tutar 180 TL, 5 ve üzeri nüfusa sahip hanelerde ise 150 kw karşılığında ödenen tutar 216 TL olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN