'Havalar ısındır fiyatlar düşer' deniyordu ama... Enflasyon tam gaz!

'Havalar ısındır fiyatlar düşer' deniyordu ama... Enflasyon tam gaz!

Ekonomist Oğuz Demir, tarım girdileri fiyat endeksi verilerine değinerek yaptığı paylaşımda, "Enflasyon tam gaz devam!" diyerek yaz aylarıyla beraber geleceği söylenen fiyat indirimlerinin bir karşılığı olmadığını ortaya koydu.

Girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte tarım ürünlerinde fiyatlar önlenemez bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Bir yılda gübre yüzde 300, mazot yüzde 240 ve yem fiyatları yüzde 130’un üzerinde zamlandı. Tarım sektöründe yaşanan maliyet artışları pek çok tarım ürününde fiyatların fahiş bir şekilde yükselmesine neden oldu. Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşın, enflasyonun düşmesi konusunda beklentisi de arttı. Bilhassa aylardır iktidar kanadından gelen, "Yaz aylarında düşüş öngörüyoruz" açıklamaları sebebiyle yerleşen bu beklenti, şimdilik sonuç vermeyecek gibi görünüyor.

KARAR yazarı, ekonomist Oğuz Demir, konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak 'enflasyon tam gaz devam' ifadesini kullandı.

ARTIŞ DURMUYOR

Oğuz Demir'in paylaşımı şu şekilde:

"Tarım üreticisinden çıkan fiyat %117 artmıştı. Bugün üretim maliyetlerini gösteren tarım girdileri fiyat endeksi de açıklandı. Tarım-GFE'de 2022 Mart ayında bir önceki aya göre %15,16, 2021 Aralık'a göre %47,98, yıllıkta ise %105,70 arttı.. Enflasyon tam gaz devam!!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN