Hazine bugünkü tahvil ihalesinde 17,7 milyar lira borçlandı

Hazine bugünkü tahvil ihalesinde 17,7 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde, 17 milyar 703,5 milyon lira borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde, 17 milyar 703,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Bakanlık, 10 yıl (3640 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 5,2 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirdi. İhalede basit faiz yüzde 10,49, bileşik faiz yüzde 10,76 oldu.

Nominal teklifin 6 milyar 752 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 5 milyar 231 milyon lira, net satış 5 milyar 203,5 milyon lira olarak kaydedildi.

Kamudan gelen 1 milyar 500 milyon lira teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 17 milyar 27 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 11 milyar liralık satış yapıldı.

Hazine böylece piyasaya 17 milyar 703,5 milyon lira borçlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN