Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bankalara ret

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bankalara ret

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankacılık sektörünün enflasyon muhasebesine dahil olma talebini, 70- 80 milyar TL'ye kadar hesaplanan vergi geliri kaybını gerekçe göstererek reddetti.

Türkiye'de bankalar enflasyon muhasebesine geçmeyecek. Reuters'in haberine göre; enflasyon muhasebesi işletmelerin mali tablolarında enflasyon nedeniyle ortaya çıkan bozulmayı düzeltmeyi amaçlıyor. Türkiye'de 2024-2026 yıllarında uygulanacak enflasyon muhasebesi, finans sektörü hariç tutularak uygulanacak.

Bankalar, enflasyon muhasebesinin uygulanmaması durumunda "gerçek olmayan" kârlar elde edeceklerini belirterek, Hazine'den uygulamaya dahil edilmelerini talep etmişlerdi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankaların enflasyon muhasebesi uygulaması durumunda 70-80 milyar TL vergi geliri kaybı olacağını belirterek talebi reddetti.

Uzmanlara göre bu karar, enflasyon muhasebesinin uygulanmaması durumunda şirketlerin gerçekçi olmayan karlar elde edeceği ve bu durumunda enflasyonun daha da körükleyeceği endişelerini getiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN