Haziran ayında piyasalar coştu! Dolar fiyatları atağa geçti! Rakamlar durdurulamıyor: 21 TL’ye…

Haziran ayında piyasalar coştu! Dolar fiyatları atağa geçti! Rakamlar durdurulamıyor: 21 TL’ye…

1 Haziran itibariyle dolar kurunda görülen hareketlilik devam ediyor. Yatırım yapan milyonlarca vatandaş güncel fiyatları yakından takip ederken piyasalardaki son durumda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

1 Haziran itibariyle Dolar fiyatı zirvedeki yerini koruyor. Seçim sonrasında yükselmeye başlayan ve durdurulamayan Dolar kuru bugün ilk kez 21 TL seviyesine yaklaştı. Yeniden zirveye ulaşan doların yanı sıra Euro'da rekora koşuyor. Haziran ayının ilk gününde 20.82 TL ile tarihi bir rekor kıran doların yanı sıra Euro'da 22.66 TL ile zirveyi gördü. Uzun süredir analistlerin işaret ettiği rakamlara yaklaşılırken 23 ve 25 TL seviyesinin görülüp görülmeyeceği merak ediliyor. İşte piyasalardaki son gelişmeler…


REZERVLER DİBİ GÖRDÜ

Döviz kurunda görülen artışlar TL'de değer kaybına neden olmaktadır. Merkez Bankası rezervlerine yönelik yapılan açıklamalar herkese tedirgin ederken iki seçim arasında toplamda 6.6 milyon dolar düşüş yaşandı. 26 Mayıs'tan bu yana Merkez Bankası rezervleri de -4,4 milyar dolar gerileme yaşadı.
dolar.jpg

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz hafta 20 TL'ye ulaşan Dolar kuru 1 Haziran itibariyle 21 TL'ye yaklaştı. Öğle saatlerinde 20,8284 TL seviyesinde işlem gören Dolar kuru kapanış öncesinde ise rakamları yeniden güncelledi. Dolar kurunda alış fiyatı 20,7993 TL olurken satış fiyatı ise 20,8036 TL olarak belirtildi.

euro.jpg
Dolarda yaşanan hareketlilik Euro'da da hissedilirken Haziran ayının ilk gününde Euro 22,4350 TL'den alıcı buldu. Euro'daki alış fiyatı 22,5946 TL olurken Haziran ayında tarihi bir yükselişle adım attı. Piyasalarda görülen ani yükselişlerin temel nedeni ise FED tarafından Haziran ayında açıklanacak faiz kararı olduğu işaret edildi. Ticarette görülen küresel kriz, cari açık, arz ve talepteki dengesizlik ile birlikte enflasyonda görülen değişimler ani yükselişleri de beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN