Her dediği çıkan Özgür Demirtaş'tan bomba dolar tahmini! Bugün itibariyle bitti

Her dediği çıkan Özgür Demirtaş'tan bomba dolar tahmini! Bugün itibariyle bitti

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası piyasalar yangın yerine döndü. Dolar ve altın fiyatları büyük kayıplar yaşarken yatırımcılar 'Dolar daha da düşecek mi? Altın fiyatları ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Her dediği çıkan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasaları değerlendirdi. Yatırımcılar seslenen Demirtaş, dolar kuru için bomba bir tahminde bulundu. Bugün itibariyle bitti! Kimse bu rakamı beklemiyordu.

Dolar kurunda flaş gelişme! Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası düşüşe geçen dolar\TL 25 liraya kadar geriledi. Dolardaki düşüş altın fiyatlarını da etkilerken yatırımcılar 'Dolar daha da düşecek mi? Altın fiyatları ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Her dediği çıkan Özgür Demirtaş'tan bomba dolar tahmini! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasaları değerlendiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dolarda beklediği yeni seviyeleri duyurdu. İşte Özgür Demirtaş'ın dolar yorumu ve tahminleri...

ghhgh-18.jpg

Merkez Bankası, dün aldığı kararlar politika faizini 750 baz puan artırdı. Böylece politika faizi yüzde 17,5'tan yüzde 25'e yükseltilmiş oldu. Bahsi geçen 750 baz puanlık artışı iktidarın para politikasında tarihi bir değişiklik olarak yorumlayan Özgür Demirtaş, dolarda beklediği yeni seviyeleri duyurdu.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Her dediği çıkan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın aldığı faiz artırım kararı sonrası piyasaları değerlendirdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan ve Merkez Bankası'nın doğru kararını tebrik eden Demirtaş, "Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

fggf-20.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ 'BÜGÜN İTİBARİYLE BİTTİ' DİYEREK DUYURDU: DOLAR KURU...

TCMB'nin faiz kararının Türkiye'nin geleceğini nasıl etkileyeceğine dair önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yaptığı son paylaşımda şunları söyledi:

"Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder. Ülke olarak büyük zaman kaybettik.

Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır. Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN