Her emekliye koşulsuz şartsız 3 bin 600 lira ödeme! Emeklilere ilaç gibi gelecek... Herkes bu haberi bekliyordu

Her emekliye koşulsuz şartsız 3 bin 600 lira ödeme! Emeklilere ilaç gibi gelecek... Herkes bu haberi bekliyordu

Milyonlarca emeklinin gözü EYT düzenlemesine çevrilmişken gelen son dakika haberi tüm Türkiye'ni gündemine bomba gibi düştü. Yaklaşık 13,5 milyon emekliye yapılacak ödemeler belli oldu. 2023 yılıyla beraber emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerine 700 lira zam yapılarak 1.800 TL'ye kadar çıkacak. Gelen zamla birlikte milyonlarca emekli Ramazan Bayramı öncesi 3 bin 600 lira almış olacak. Emekliler bu haberle bayram edecek. İşte detaylar...

Türkiye'de bulunan 13,5 milyon emekli EYT düzenlemesini beklerken gelen son dakika haberi herkesi heyecana boğdu. Yıl içerisinde yapılan ikramiyelere 2023 yılı için zam yapıldı. Bu zam emeklilere ilaç gibi gelecek. Ramazan Bayram'ı öncesi tüm emeklilere koşulsuz şartsız 3 bin 600 lira yatırılacak. İşte son dakika emekli haberinin detayları...

EMEKLİLER BU HABERLE BAYRAM EDECEK

Emeklilere verilecek olan ödemelerin miktarları netleşmeye başladı. Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında yılda iki kez emekli ikramiyesinin 2023 yılında da verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Şuan için net bir açıklama gelmedi ancak eğer olursa emekliler bayram edecek. 2023'te ikramiyelere gelecek olan zamla emekliler paraya para demeyecek.

gfgfgf-24.jpg

KOŞULSUZ ŞARTSIZ 3 BİN 600 TL HESAPLARA YATIRILACAK

Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca emekli, şehit yakını, gazi, dul ve yetimler, iş göremezlik geliri alanların beklediği bayram ikramiyeleri nisanın son haftası hesaplara yatacak. Yaklaşık 13.5 milyon vatandaşa ödenen bayram ikramiyeleri geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1100 liraya çıkarılmıştı. Buna göre 2023'te emeklilere en az 700 lira bayram ikramiyesine zam gelmesi bekleniyor. Yani emeklilere verilecek olan ikramiye 1.800 liraya kadar çıkacak. Böylece bayramlarda verilecek olan çifte ikramiyeler ile toplam hesaplara 3 bin 600 TL yatmış olacak.

gfgfgfgf-3.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİ KİMLERE VERİLİYOR?

Emekli ikramiyesi olarak da bilinen bayram ikramiyesi sadece emeklilere değil farklı kişilere de verilmektedir. Bayram ikramiyesi:

  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
  • Geçici köy korucuları
  • Şeref aylığı alanlar
  • Şampiyon sporcular,
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
  • Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine verilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN