Herkes pazartesi günü kuyumcuya koşacak! İslam Memiş FED kararından sonra açıkladı: Altın ikiye katlanacak

Herkes pazartesi günü kuyumcuya koşacak!  İslam Memiş FED kararından sonra açıkladı: Altın ikiye katlanacak

FED kararının açıklanmasının ardından milyonlarca vatandaşın gözü kulağa ekonomistlerden gelecek açıklamalara dikildi. Herkes pazartesi günü koşa koşa kuyumcuya gidecek! İslam Memiş, FED kararından sonra “altın ikiye katlanacak” diyerek açıkladı. İşte Memiş’in açıklamaları…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararı sonrasında yeni açıklamalarla gündeme geldi. Memiş’in açıklamalarında en dikkat çeken nokta ise altın fiyatları oldu. Uzman isim yaptığı açıklamada altın fiyatlarının ikiye katlanacağını söyledi. Öte yandan yatırımcılara yeni tüyolar veren Memiş, altının hangi seviyelerde seyredeceğini de açıkladı. İşte İslam Memiş’in FED faiz kararı sonrasında yaptığı açıklama…

FED FAİZ KARARINI SABİT TUTTU

ABD Merkez Bankası (FED), dün yaptığı açıklama ile faiz artırımına gitmedi ve yüzde 5.25-5.50 seviyelerinde sabit tuttu. Öte yandan alınan bu kararın fiyatları, dolar endeksi ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine yönelik doğrudan etkide bulunacağı açıklandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise FED’in bu kararını değerlendirdi. Karar ilişkin ülkemizdeki altın seviyesinin durumunu ele aldı.

ALTIN ZİNCİRLERİNİ KIRACAK DİYEREK DUYURDU

Memiş, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Beklenen oldu. Altın fiyatlarını uzun süredir gerek söylem gücü ile, gerekse de aldığı faiz kararlarıyla baskılayan Fed, bu toplantıda faiz artırımına gitmedi. Görünen o ki, Powell'ın açıklamalarından da anlaşılan gelecek ay son kez 25 baz puanlık faiz artırımına gidilecek ve 2023 yılı kapatılacak. 2024 yılında ise uzun süredir beklenen faiz indirimleri oldukça güç görülüyor. ABD, gelecek yılı yüksek faizle sürdürmeyi düşündüğünü piyasalara açık bir şekilde belirtti.

altin.jpg

Peki bu kararların ardından altın fiyatlarında ne olacak? Ons tarafında piyasa beklentisi ile çelişen bir karar gelmediği için, sert inişler ve yükselişler görmedik. Zaten piyasalar, bu faiz kararını biliyordu ve pozisyonlarını almıştı. Ancak pandemi sonrasında yürütülen sıkı para politikaları ile altın üzerinde kurulan yoğun baskı, faizlerin yükseltilmemesiyle birlikte bir miktar gevşeyecektir.

altin2.jpg

Eylül ayında ucuz altın için son günler olduğunu belirtmiştik. Alınan karar da bu ifademizi doğruluyor. Ekim ayıyla birlikte altın fiyatlarında sert bir tırmanış göreceğiz. Ons tarafında 2000 seviyesi test edilebilir ancak beklenen yükseliş, Ekim'e girmeden kendini hissettirecek diye tahmin ediyorum. Gelecek hafta itibarıyla, özellikle pazartesi piyasaların açılmasıyla beraber altında yukarı yönlü bir hareketin başladığına şahit olabilir.

altin4.jpg

Gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700 - 1708 lira seviyesinde. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Bu fiyatlar kalıcı değil. Fed'e kadar baskı altında kalacak, Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi..

altin5.jpg

Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3500 ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

21 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın

Alış:1.687

Satış:1.687

Çeyrek Altın

Alış:2.762

Satış:2.816

Cumhuriyet Altını

Alış:11.046

Satış:11.219

Ata Altını

Alış:11.268

Satış:11.549

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN