İbrahim Turhan 'Merkez para basıyor' iddialarını değerlendirdi: Emisyon hacminde dikkat çeken sıçrama

İbrahim Turhan 'Merkez para basıyor' iddialarını değerlendirdi: Emisyon hacminde dikkat çeken sıçrama

Ekonomist İbrahim Turhan piyasa yeni paralar sürüldüğünü ve bu durumun enflasyonu yükselteceği uyarısı yaptı. Son bir aydaki emisyon grafiğini paylaşan Turhan, "Para arzının artması enflasyonu yükselttiği gibi artan enflasyon da işlemler için daha fazla para talebi yaratır" dedi.

Türkiye'de devam eden ekonomik krize Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve Hazine ve Maliye Bankası'nın çözüm arayışları devam ediyor. Ancak atılan adımların çoğu birçok ekonomist tarafından şüpheyle karşılanıyor.

Ekonomi profesörü İbrahim Turhan da Twitter hesabından paylaştığı bir grafikle piyasaya para arzı yapıldığını öne sürdü.

emisyon.png

Turhan, bu durumun enflasyonu artıracağı uyarısında bulundu.

"YENİ BANKNOTLAR GÖRÜYORLAR"

"İzleyiciler, dolaşımda yeni basılmış çok sayıda 200 TL banknot gördüklerini bildiriyorlar" diyen Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Para arzının artması enflasyonu yükselttiği gibi artan enflasyon da işlemler için daha fazla para talebi yaratır. Ama son dönemde bir sıçrama olmuş."

İşte Turhan'ın o paylaşımı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN