İkinci el aracı olanlar dikkat! Yeniden gündeme geldi: 15 bin TL'de artış

İkinci el aracı olanlar dikkat! Yeniden gündeme geldi: 15 bin TL'de artış

Türkiye'de otomobil piyasası oldukça hareketli günler geçiriyor. Bu kapsamda ikinci el otomobil piyasası da sürekli yükseliş gösteriyor. Özellikle yaşı 20'yi aşan araçlar için yeni bir düzenleme geldi. Detaylar haberimizde...

MASFED Başkanı Erkoç, ticari araçlara dair ÖTV muafiyeti hükmünü yorumladı. "Bu hükümle ticari faaliyette bulunan araçlar yenilenecek ve böylece trafiğin can ve mal güvencesi de sağlanacaktır" diyen Erkoç, ikinci el otomobilde hurda indirimini tekrar gündeme getirme isteğini de iletti.

Motorlu Taşıt Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ticari araçların yenilenirken ÖTV muafiyeti hükümü hakkında, "Bu hükümle ticari faaliyette bulunan araçlar yenilenecek ve böylece trafiğin can ve mal güvencesi de sağlanacaktır." sözlerini dile getirdi.

ÖTV YÜZÜNDEN YENİLEME YAPILAMIYORDU

Erkoç, yazılı ifadelerinde, bahsedilen müjdenin sektör ve yurttaşlar için mühim bir gelişme olduğunu belirtti. Hükmü epey önemsediklerini vurgulayan Erkoç, "Ticari faaliyette bulunan araçlar ÖTV yüzünden yenilenemiyordu ve bu araçların trafiğe çıkması can güvenliği sıkıntısına neden oluyordu. Bu hükümle ticari faaliyette bulunan araçlar yenilenecek ve böylece trafiğin can ve mal güvencesi de sağlanacaktır. Bu uygulamanın belli dönemlerde tekrarlanması faydalı olacaktır." değerlendirmesini sundu.

20 YAŞ ÜZERİNE İNDİRİM TALEBİ

Erkoç, 20 yaş üzeri araçların trafikte ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, bunların çoğunun sigortasının mevcut olmadığına dikkat çekti. Araç fiyatlarının arttığı için hurda araç değerlerinin düşük olduğunu belirten Erkoç, şu sözleri kaydetti:

"Vatandaşlarımız değiştiremediği için trafiğe çıkmaya devam ediyor. Bu konuda hurda teşviki düzenlemesinin yapılması yararlı olacaktır. Tehlike arz eden ikinci el otomobiller trafiğin arındırılması sağlanacaktır. Yeni otomobillerin trafiğe girmesiyle can ve mal güvencesi sağlanırken çevre kirliliği de azalacaktır."

2019'DA DÜZENLENMİŞTİ

2019 yılında eski aracını hurdaya teslim edenler için 15 bin TL'ye kadar hurda teşviki sağlanıyordu. Ancak teşvik sona erince hurdaya ayırma işlemine ilgi de son buldu. Bununla birlikte, hurda araç teşvikinin sürdürülmesinin önündeki en büyük engellerden biri bulunurluk meselesi ve artan otomobil fiyatları olarak ifade ediliyor.

MASFED Başkanı Erkoç, ticari araçların yenilenmesi adına ÖTV muafiyeti hükmü dışında, ikinci el otomobil sektöründeki hurda indirimi konusunun da önemli olduğunu ve bu konunun gündeme taşınması gerektiğini belirtti. Erkoç, bu konudaki düzenlemelerin hem sektöre hem de vatandaşlara büyük fayda sağlayacağını ve trafikteki güvenliğin arttırılmasına katkıda bulunacağını dile getirdi.

Böylece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ticari araçlara yönelik ÖTV muafiyeti hükmünü değerlendiren MASFED Başkanı Aydın Erkoç, trafiğin can ve mal güvencesinin sağlanması ve çevre kirliliğinin azaltılması açısından bu tür uygulamaların belli dönemlerde tekrarlanmasının önemine dikkat çekti. Aynı zamanda, ikinci el otomobil sektöründeki hurda indirimi ve teşviklerin gündeme getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Sonuç olarak, ticari araçların yenilenmesi sürecinde ÖTV muafiyeti hükmünün yanı sıra, ikinci el otomobil sektöründeki hurda indirimi ve teşviklerin de gündeme getirilmesi, trafikteki can ve mal güvencesini arttıracak ve çevre kirliliğini azaltmaya katkı sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN