İkinci el otomobil piyasasına bayram dopingi

İkinci el otomobil piyasasına bayram dopingi

Koronavirüs salgını ve çip krizi nedeniyle sıfır model otomobillerde yaşanan fahiş fiyat artışı, vatandaşları ikinci el araçlara yöneltti. 1 Temmuz 2021 itibarıyla sokak yasağı ile seyahat kısıtlamasının kalkması ve Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla ikinci el araba piyasasında hareketlilik başladı. İşte; Renault, Fiat, Opel, Peugeot, Ford, Volkswagen 2. el otomobil fiyatları...

Kovid-19 salgını döneminden olumsuz etkilenen sektörlerden biri olan otomotiv sektörü, kısıtlamaların esnetilmesiyle toparlanmaya başladı.

Uzun bir süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ve koronavirüs tedbirlerinin esnetilmesiyle birlikte hareketlilik başladı.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, ARTACAK MI?

İkinci el otomobil piyasasının pandemi ve kısıtlamalardan dolayı kötü bir sezon geçirdiğini söyleyen Galerici Yunus Ete, "Önceki senelerde de bayram öncesi hareketlenme olurdu, bu sene ise pandeminin etkisini hissetsek bile bir hareketlilik başladı.

Araç fiyatlarının düşmesini bekleyen insanlar vardı ama araç fiyatlarının düşeceğini düşünmüyorum. Bayram sonrasında ise aşılanmanın yaygınlaşmasıyla otomobil piyasası da dahil her şeyin düzeleceğini umuyoruz" dedi.

İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİNDE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Bayram öncesi dönemlerde otomobil alımlarının arttığını ifade eden Galerici Uğur Potur ise, "Müşterilerimiz gelmeye başladı fakat otomobil kredi faizlerinin düşmesini istiyorlar. Havalar ısındı, önümüzde de bayram var. Bu dönemlerde ikinci el otomobil alım satımları artıyor. Bizde bu dönemde piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Sektör temsilcileri ise araba fiyatlarında yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyor. Özellikle mayıs-eylül döneminde ikinci el araba pazarına ilginin yüksek olması beklenirken, bu dönemde yapılacak alımların fırsat olabileceği vurgulanıyor.

İKİNCİ EL ARABA PİYASASINDA EN ÇOK SATAN MARKALAR VE MODELLER

Türkiye'de mayıs ayında ikinci el pazarında en çok talep gören arabalar belli oldu. Cardata'nın verilerine göre, mayıs ayında ikinci elde en çok tercih edilen otomobil Renault Megane oldu.

Avrupa yapımı otomobillerin büyük çoğunluğunu oluşturduğu listenin ikinci sırasında Fiat Egea, üçüncü sırasında ise Volkswagen Passat yer aldı.

Bu araçların yanı sıra Renault Symbol, Fiat Linea, Renault Clio, Volkswagen Polo, Peugeot 301, Renault Fluence ve Ford Focus ikinci el pazarında mayıs ayında en çok talep gören modeller olarak belirlendi.

İkinci el araba pazarında dizel ve manuel şanzımanlı araçlara olan ilginin de yüksek olduğu görüldü. Listenin ilk 10 sırasında yer alan dizel araçlar olması dikkat çekti.

GÜNCEL İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI 2021

* Citroen C4: 178 bin TL
* Volkswagen Passat: 489 bin TL
* Mercedes C180: 520 bin TL
* Toyota Yaris: 51 bin TL
* Audi A4: 374 bin TL
* BMW 418i: 487 bin TL
* Toyota Auris: 138 bin TL
* BMW 320i: 327 bin TL
* Volkswagen Jetta: 151 bin TL
* Audi A3: 325 bin TL
* Renault Clio: 133 bin TL
* Audi A6: 435 bin TL
* Renault Symbol: 131 bin TL
* Opel Vectra: 38 bin TL
* Renault Megane: 265 bin TL
* Opel Astra: 121 bin TL
* Mitsubishi Carisma: 53 bin TL
* Honda Civic: 206 bin TL
* Opel Corsa: 106 bin TL
* Skoda Octavia: 159 bin TL
* Peugeot 301: 138 bin TL
* Mercedes E220: 885 bin TL
* Volkswagen Beetle: 207 bin TL
* Mercedes CLA 180d: 588 bin TL
* Opel Insignia: 159 bin TL
* BMW 750i: 170 bin TL
* Fiat Linea: 102 bin TL
* Ford Focus: 148 bin TL
* Volkswagen Polo: 235 bin TL
* Fiat Egea: 127 bin TL
* Kia Ceed: 120 bin TL
* Porsche Panamera: 675 bin TL
* Hyundai i30: 180 bin TL
* Porsche Boxster: 755 bin TL
* Ford Fiesta: 156 bin TL
* Ford C-Max: 146 bin TL
* Citroen C-Elysee: 97 bin TL
* Hyundai Getz: 73 bin TL
* Fiat Punto: 69 bin TL
* Peugeot 308: 119 bin TL
* Renault Fluence: 125 bin TL
* Volkswagen Golf: 223 bin TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN