İlk kez ortaya çıktı! Hafize Gaye Erkan'ın görevden alındığı gece MB dolar saçmış

İlk kez ortaya çıktı! Hafize Gaye Erkan'ın görevden alındığı gece MB dolar saçmış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının ardından detaylar ilk kez ortaya çıktı. Günlerdir ülke gündemini meşgul eden olayın gecesinde Merkez Bankası (MB) dolar saçmış. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Görevden alınan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında iddialar kol kanat geziyor. Yerine Fatih Karahan'ın getirilmesiyle gündem ekonomide yer aldı. Hafize Gaye Erkan'ın görevden alındığı gün MB dolar saçmış. İşte o iddialar...

2 MİLYAR DOLARLIK MÜDAHALE

Geçtiğimiz cuma günü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sürpriz bir şekilde görevden alınması ve yerine yardımcısı Fatih Karahan'ın getirilmesi piyasalarda dalgalar yarattı. Ekonomist Iris Cibre'nin paylaşımına göre, bu değişiklik sonrası yaşanan olumsuz piyasa tepkilerini dengelemek amacıyla Merkez Bankası'nın 2 milyar dolarlık bir müdahalede bulunduğu iddia edildi.

Cuma günü yaşanan bu olayın ardından, Merkez Bankası'nın kuru cuma kapanış seviyesinde tutmak için ciddi bir çaba sarf ettiği ve bu kapsamda önemli miktarda döviz sattığı belirtiliyor. Aynı zamanda, swap piyasalarındaki süregelen düşüş ve depo ihalelerinin likiditeyi kurutmaya başladığı, bu durumun brüt rezervler üzerinde baskı oluşturduğu ifade ediliyor. Önümüzdeki hafta brüt rezervlerde daha da bir düşüş bekleniyor.

merkez-bankasi.jpg

YABANCI YATIRIMCI TAHVİLLERE İLGİ GÖSTERİYOR

Yabancı yatırımcıların da 1 Şubat itibarıyla Türk tahvillerine ufak çapta tekrar ilgi göstermeye başladığı görülüyor. Bu hareketlilik, Merkez Bankası'nın politika değişiklikleri ve piyasaya müdahalelerinin yatırımcı güveni üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.

Merkez Bankası Başkanı değişikliği ve ardından gelen 2 milyar dolarlık döviz satımı, Türkiye ekonomisindeki belirsizliklerin devam ettiğine işaret ediyor. Piyasaların bu tür olaylara hızlı ve volatil tepkiler vermesi, ekonomi yönetiminin önümüzdeki dönemde izleyeceği politikalara yönelik beklentilerin ne derece kritik olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN