İlk zamlı maaşların ardından bir zam daha! Emekliler Mart'ta maaşa ek bu rakamı da alacak!

İlk zamlı maaşların ardından bir zam daha! Emekliler Mart'ta maaşa ek bu rakamı da alacak!

SGK 4A, Bağ-Kur 4B ve Emekli Sandığı 4C emeklilerinin Ocak zammı sonrasında yeni bir zam kapıda. Emeklilere yeni bir zamlı maaş Mart ayında uygulanacak. İşte detaylar...

SGK 4A, Bağ-Kur 4B ve Emekli Sandığı 4C emeklilerinin Ocak zammı sonrasında yeni bir zam kapıda. Emeklilere yeni bir zamlı maaş Mart ayında uygulanacak. 

Enflasyon ile doğru orantıda zam almayı bekleyen emeklilere artı olarak eklenen refah payı ile birlikte yeni yıl zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Bu doğrultuda en düşün emekli maaşı 2023 yılı için 5 bin 500 TL oldu.

Emekli maaşlarına gelen zamlar, sokağın nabzı tutulduğunda artan hayat pahalılığına karşı pek bir şey değiştirmedi. Açlık sınırının artmasıyla birlikte emekliler yeni bir iyileştirilme yapılması için hükümete seslendi. Yapılan çağrıda, özellikle 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarının iyileştirilmesi için yapılabilecek olan intibak yasası gündeme geldi.

EYT ÇÖZÜLDÜ, ŞİMDİ SIRA 2000 SONRASI EMEKLİLERDE

emekli

Geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi 7-8 Şubat'ta meclis tarafından onaylanacak. EYT' düzenlemesinin onaylanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir düzenleme daha gerçekleştireceği, bununla birlikte emeklilere yeni bir zam gerçekleştirilebileceği iddia edildi.

Gündemde ele alınan taşeron kamu çalışanların kadroya geçmesi için gerçekleştirilecek olan düzenlemeyi görüştükleri bilinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu düzenlemenin ardından emeklilerin maaşlarını ve prim farklarını gidermeyi amaçlayan intibak yasası üzerinde çalışacağı konuşulmaya başlandı.

2000 YILI SONRASINDA EMEKLİ OLANLARA YENİ ZAM YOLDA

emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündeme getireceği konuşulan intibak yasasının önceliğinde özellikle 2000 yılından önce emekli olanların aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla; 2000 ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve Bağ-Kurlulardan (4B) daha fazla maaş alması bulunuyor. 

Değişen yasal şartlarla birlikte 2002 yılından önce emekli alan vatandaşların, 2000 yılı emeklilerinden daha fazla maaş alması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerçekleştireceği intibak yasası ile iyileştirmesi bekleniyor. Kulisler, bu iyileştirme konusunda da sıcak bilgiler içeriyor.

ARADAKİ FARK YAKLAŞIK 1.300 TL 

emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın intibak yasasını ele alması halinde iki ayrı tarihte emekli olan vatandaşların maaş farklarını gidereceği netleşti. Aynı zamanda meclis kulislerinde aradaki farkın da iyileştirileceği konuşuluyor.

Bu kulis bilgilerine göre 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarının 1.300 TL'ye varan artış gerçekleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili net cevap henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelmedi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİYLE İLGİLİ SON GELİŞME NEDİR?

emekli

2018 yılından bu yana ödenen emekli ikramiyelerinin 2023 yılında da ödeneceği netleşti. Emekliler ilk ikramiyelerini Ramazan Bayramı'nda alacak. Öte yandan 1.100 TL olarak ödenen emekli ikramiyelerinde artış olacağı vatandaşlar tarafından soruluyor. Konuya ilişkin resmi bir yanıt henüz yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN