IMF'den 'performans' yorumu: Doğu Avrupa ekonomileri daha hızlı büyüyecek

IMF'den 'performans' yorumu: Doğu Avrupa ekonomileri daha hızlı büyüyecek

IMF Başkanı Georgieva, Orta ve Doğu Avrupa ekonomilerinin Batı Avrupa ekonomilerinden daha hızlı büyüyeceğini açıkladı: 2021 yılının bölgenin 2019'daki GSYH seviyesine ulaşacağı bir yıl olmasını bekliyoruz.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Üç Deniz Zirvesi ve İş Forumu'nda yaptığı konuşmada Orta ve Doğu Avrupa'daki 12 AB üyesini kapsayan Üç Deniz İnisiyatifi ekonomilerinin batı Avrupa'daki komşularından daha iyi performans göstermeye devam ettiğini söyledi.

15 ÜLKEDEN DAHA FAZLA

İnisiyatif ülkelerinin 2015-2019 döneminde yılda ortalama yüzde 3,8'lik gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesi sağladığını anımsatan Georgieva, bunun 15 AB ülkesinin oranının neredeyse 2 katı olduğunu aktardı.

Georgieva, Üç Deniz İnisiyatifi ekonomilerinin geçen yıl ortalama yüzde 4 küçüldüğünü belirterek, Batı Avrupa'daki daralmanın bunun yaklaşık 2 katı büyüklüğünde olduğunu ifade etti.

2021'DE YÜKSELECEK

İnisiyatif ekonomilerinin 2025'e kadar 15 AB ekonomisinden yılda yaklaşık yüzde 1,2 daha fazla büyüme kaydetmesinin beklendiğini vurgulayan Georgieva "2021 yılının bölgenin 2019'daki GSYH seviyesine ulaşacağı bir yıl olmasını bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Adriyatik, Baltık ve Karadeniz’i kapsayan 'Üç Deniz İnisiyatifi'nde şu ülkeler yer aldı:

"Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya Estonya, Macaristan, Litvanya, Letonya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Slovenya."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN