Ipsos'tan çarpıcı araştırma: Türkiye'nin zayıf karnı sığınmacılar değil ekonomi

Ipsos'tan çarpıcı araştırma: Türkiye'nin zayıf karnı sığınmacılar değil ekonomi

Global araştırma şirketi Ipsos'un yayımladığı son araştırmaya göre; toplumun sadece yüzde 3'ü sığınmacıları sorun olarak görüyor. İktidar sığınmacıları Türkiye'nin zayıf karnı olarak görse de, her 10 kişiden 9’u 'önce aş' diyor.

Siyasette son dönemde tartışılan konulardan birisi haline gelen sığınmacılar meselesi bu kez vatandaşa soruldu. Global araştırma şirketi Ipsos, vatandaşa Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların gelecekte güvenlik sorunu teşkil edip etmediğini ve sığınmacılarla ilişkilerini sordu.

HER 10 KİŞİDEN 9’U EKONOMİYİ EN ÖNEMLİ SORUN OLARAK GÖRÜYOR

Araştırmada, vatandaş sığınmacılardan önce toplumun en büyük sorunu olarak ekonomiyi işaret etti. Koronavirüs toplum için önemli sorun olmaktan çıktı. İktidarın ve muhalefetin birinci gündemi olan sığınmacılar meselesine gelince 'Gitsinler- göndermeyeceğiz' tartışmalarının da aslında toplum için önemi yok. İktidar sığınmacıları 'Türkiye'nin yumuşak karnı' olarak görse de her 10 kişiden 9’u ekonomiyi en önemli sorun olarak görüyor.

TOPLUMUN YÜZDE 64'ÜNÜN SURİYELİ BİR ARKADAŞI YOK

2020 yılında Suriyeli arkadaşı olan bireylerin oranı yüzde 13 iken 2022 yılında bu oran 5 puan artarak yüzde 18’e yükselmiş. Diğer taraftan toplumun yüzde 64 Suriyeli bir arkadaşı olmadığını söyledi.

Suriyeliler ile aynı değerlere ve geleneklere sahip olmadığımız görüşü oldukça baksın bir düşünceyken son 2 sene içinde bu görüşün evrilmediği görüldü.

10 KİŞİDEN 6’SI SURİYELİ SIĞINMACILARI SORUN OLARAK GÖRÜYOR

Bugün her 10 kişiden sadece 1’i aynı değerlere ve geleneklere sahip olduğumuzu düşünürken, toplumun yarısı bu görüşün tam tersini düşünüyor. Yüzde 37’lik bir kesim ise bu konuda net bir görüş belirtmedi.

Suriyelilerin gelecekte güvenlik sorunu oluşturacağı görüşü 2020 senesine göre 6 puan azalmış olsa bile yine de bugün her 10 kişiden 6’sı Suriyeli sığınmacıları sorun olarak görüyor. Suriyelilerin güvenlik sorunu oluşturmayacağını düşünenlerin oranı sadece ise yüzde 7.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN