İş yerleri için kira zam oranı ne kadar oldu?

İş yerleri için kira zam oranı ne kadar oldu?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası gözler kira hesaplamalarına çevrildi. Kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamlarına göre, iş yerlerine yapılacak kira artış oranı yüzde 63,72 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artarken yıllık bazda yüzde 39,59’a geriledi. TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netleşti. Verilere göre, iş yerlerinin kira artış oranları yüzde 63,72 olarak belirlendi.

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, getirilen uygulama sonrasında yüzde 25’le sınırlandırılmıştı. Buna göre; 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Yüzde 25’lik zam sınırı sadece konut için geçerli olacak. İşyeri kiraları için böyle bir sınır bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN