İslam Memiş borsa yatırımcılarını uyardı! Bunu yapan çok zarar edecek: Borsanın tavan yapacağı tarihi açıkladı

İslam Memiş borsa yatırımcılarını uyardı! Bunu yapan çok zarar edecek: Borsanın tavan yapacağı tarihi açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu kez uyarılarını borsa yatırımcıları için yaptı. Altına ilişkin sık sık tavsiyelerde bulunan uzman isim borsanın tavan yapacağı tarihi resmen açıkladı. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

Altın piyasasında hareketli günler yaşanırken yatırımcılar konuyla yakından ilgilenen uzman isimlerin tavsiyelerini almaya devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise yatırımcılara tavsiye vermeye devam ederken bu kez özellikle de borsa yatırımcılarına uyarı yaptı. Bazı önemli detaylardan söz eden uzman isim, borsanın tavan yapacağı tarihe ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ENFLASYON VERİLERİ BUGÜN AÇIKLANACAK

ABD’nin Enflasyon verileri bugün açıklanacak. Bu kapsamda finansal piyasaların yönü belirlenecek. Açıklanacak olan veriler FED’in 2024 sen nesine ilişkin faiz politikalarına dair ipuçları sunacak ve bu durum altın fiyatlarına da etki edecek.

Hem yatırımcılar hem analistler açıklanacak kritik veriler öncesinde ons altının 1.990 dolar seviyesinin altına düşmesini gördüler. Bunun yanı sıra gram altın, TL cinsinden dolar kurundan aldığı destek sayesinde günü yükselişle açtı. Bu kapsamda ülke genelinde gram altın 1.853 TL’den işlem görmeye başladı. Ayrıca Kapalıçarşı’da ise 1.930 TL bandında hareketlendi. Altın ve para piyasaları uzmanı işlenmemiş ise son günlerde gram altında yaşanan 40 liralık düşüşe ilişkin konuştu.

yeni-proje-10-001.jpg

FAİZ İNDİRİMLERİNE BAŞLANACAĞI BEKLENTİSİ YÜKSEK

Altının ons fiyatı 1.990 doların altında kalırken yatırımcılar enflasyon verileri ve FED’in faiz kararı öncesinde emin adımlar atmaya çalışıyor bu kapsamda Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Bankası gibi önemli kurumlar para politikalarına bu hafta karar verecek. Öte yandan FED’İN 2024 Mart için faiz indirimine gideceği beklentisi oldukça yüksek.

yeni-proje-11.jpg

GRAM ALTIN YÜKSEK BAŞLANGIÇ YAPTI

inişli çıkışlı bir seyir izleyen gram altın salı gününe yükselişle başladıktan sonra gün içerisinde 1.851 TL bandında ilerledi. Gram altın fiyatlarındaki değişim merak konusu olurken bu kapsamda ABD enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Ayrıca çeyrek altın 3.159 TL’den, yarım altın ise 6.266 TL’den satılıyor.

İSLAM MEMİŞ “SON UYARIM” DİYEREK AÇIKLADI

Uzman isim İslam Memiş, altın fiyatlarıyla alakalı önemli açıklamalar yaparak şunları söyledi:

“Yeni bir haftaya başladık. Haftanın ilk işlem gününde bütün enstrümanlarında satışlar oldu. Beraberinde de güzel fırsatlar var. Önemli haber akışları var. Yatırımcısı ne yapmalı, nelere dikkat etmeli? Özellikle aralık ayı için son tur uyarım vardı.

Bugün bütün enstrümanlarda yaşanan satışlar da alım yapacaklar için, borsada, döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarında son tur üzerinden bir alım fırsatı sunuyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi 7728 puanda günü tamamladı. Yüzde 2,34'lük değer kaybı var. Yüzde 2'den fazla kayıplar 7500 olur mu sorusunu bize sordurmaya başladı.”

yeni-proje-12.jpg

BORSA YATIRIMCILARI DİKKAT

Borsa yatırımcıları için önemli bir uyarıda bulunan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“7700 altında kapanışlar olursa artık 7500'ü telafuz edebiliriz. Tekrar 8000-9000 bin puana yerleşen borsa endeksi bekliyorum. Bir sıkıntı olmazsa 8000 üzerinden tamamlayabiliriz. Ben 8400 kırıldıktan sonra 9000 puanı hedef alan yukarı yönlü hareketler beklediğimi söyleyebilirim.

Borsa yatırımcısı korku ve panikle satış yapmasın, satan zarar eder. 2024 yılında 10 bin puan, devamında 15 bin puana kadar borsada hareketler bekliyorum. 9000 yukarı kırıldıktan sonra 10-15 bin görülecek ama biz farklı bir enstrümana geçeceğimiz için o ataklar bizi bağlamayacak. Borsada fırsat kollayanlar için de bu hafta güzel bir fırsat sunmuş oldu.”

yeni-proje-13.jpg

“ELİNDE DOLAR OLANLARA YARIYOR”

Ons altının seviyelerine ilişkin konuşurken özellikle bazı durumların elinde dolar olanların işine yaradığını söyleyen uzman isim şunları kaydetti:

“Ons altın 1982 dolarda. Yani geçen haftalarda bir seviye vardı, 1980 - 2080 dolar seviyesi. Geçen hafta Asya piyasalarında 2148 seviyesi görülünce operasyon yaptılar orada. Korktuk. 2020'den pozisyonumu kapatacağım uyarılarım vardı.

2020'de kapattık ama o 1980 destek seviyesi nihayet döndü dolaştı bu yere geldi. Bu elinde dolar olanlara yarıyor. Parite yapacaksın, altına geçeceksen yarıyor. 2000 altındaki her seviye orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi fırsatlar sunuyor.”

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Gram altında yaşanan düşüşten dolayı yeni bir fırsat doğduğunu söyleyen uzman isim, cümlelerini şöyle tamamladı:

“Gram altın TL'nin 1918 - 1928 lira olduğunu görüyoruz. Bu hafta 1900- 1950 lirayı takip ediyor olacağım. 40 liralık değer kaybı oldu gram altında, bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir. Bu son tur diye tabir ettiğim düşüşler gerçekleşmiş oluyor. Bunları fırsata çevirmek lazım. Bu fiyatlardan ne ons altın, ne gram altın, ne euro dolar paritesi ne kur ne de borsa bulamazsınız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN