İslam Memiş doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Dolar borcu olanlar aman dikkat

İslam Memiş doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Dolar borcu olanlar aman dikkat

Dolar kurunun son dönemlerde sık sık harekete geçmesiyle beraber uzman isim İslam Memiş'ten açıklama geldi. Dolar düşecek mi? sorusuna yanıt arayanları şaşırtan cevap geldi. Dolar borcu olanlara kötü haber. İşte detaylar...

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politika yatırımcıları heyecanlandıran faiz kararını açıklayacağını duyurdu. Faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü 14.00'te açıklanacak.

Uzman isim İslam Memiş, dolar düşecek mi sorusuna yanıt verdi. Memiş, kararlara dair incelemelerde bulunurken yatırım araçlarını analiz ederek milyonlarca kişiyi uyardı. Dolar, euro ve altın gibi yatırım araçlarındaki ivmenin nasıl yer alacağı merak konusu oldu.

dolar tl kuru

DOLAR

23,61 TL seviyelerinde olan dolar kuru bu hafta içerisinde 22,80-23,80 aralığında seyir ederken Merkez Bankası'nın faiz artışı ise farklılık gösterdi. Baz puan artışı üzerinde belirsizlik devam ederken 650-700 bp bekleyenler üzerinde 800-850 bp bulunduğunu belirtti.

101,87’den kapanış yapan dolar endeksine bu hafta alımlar geleceğini, yükselişini 102,80’ne kadar devam ettireceğini tahminler arasında yer aldı.

GRAM ALTIN

1.488 TL seviyelerinde kapanış yapan gram altın 1400-1450 aralığında takip edeceğini belirtti. Dolar TL kuru işe düşüşler yaşanırken gözler ise altına çevrildi. 1.481 TL'den çıkış yapan yatırımcıların 1400-1450 aralığında alım fırsatı olabileceği düşünülüyor.

BİTCOİN

Temmuz ayıyla beraber boğa piyasasının girebileceği 30-35 bin dolar yeni bant aralığını olurken aynı seviye üzerinde devam edeceği düşünülüyor. Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell'un konuşmasıyla beraber küresel piyasalar için önem arttı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN