İslam Memiş 'Riskli' Dedi Dolar/Altın İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki.. Elinizdekilerden Kurtulun

İslam Memiş 'Riskli' Dedi Dolar/Altın İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki.. Elinizdekilerden Kurtulun

Dolar/TL ve gram altın haftalık kapanışını yüksek seviyelerde kapatırken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 17 ila 18 lira seviyelerinin riskli olduğunu belirterek yatırımcıları uyardı. Ağustos ayında görülecek dolar ve altın tahminlerini veren Memiş, brent petrolde yaşanan düşüşün pompaya etkisini değerlendirdi.

İslam Memiş 18 liraya yaklaşan dolar kuru hakkında yurt içi piyasalarda yaşanacak durumu değerlendirdi. Uluslararası piyasalarda doların ciddi değer kayıpları yaşadığını ifade etti. Doların 17.90-18 lira aralığında olması sıkıntı olduğunu belirten Memiş, döviz ve altın için görülecek seviyeleri verdi.

dolaraltin.jpg

BRENT PETROLDEKİ DÜŞÜŞ POMPAYA YANSIYACAK MI?

Döviz kurunda yaşanan yükselişleri değerlendiren Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Brent petrolde yaşanan dalgalanmalar sonucunda akaryakıtta indirim müjdesi verdi. Son piyasa fiyatlanmasıyla Euro18.42 seviyesinde 18.44'e kadar yükseldi. Dolar/TL ise 17,91 liraya çıktı. Memiş, doların yatırım aracı olmadığını ödeme aracı olduğunu yineleyerek analizlerine devam etti. Euro/dolar paritesindeki pozitif görünüm devam ettiğini belirten Memiş, 1.054'e kadar da yükseliş devam edeceğini söyledi. Brent petrol fiyatına ilişkinse yüzde 4'lük değer kaybı yaşandığını ifade etti. 100 doların altına sarkan petrol olduğunu belirten Memiş, bu durumun pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyacağını açıkladı. Ama Dolar kurunun yüksel olmasından dolayı yansımamasının da söz konusu olduğunun altını çizdi.

ONS ALTIN YIL SONUNDA FIRLIYOR

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının piyasalara etkisini değerlendiren Memiş, ABD büyümesinden sonra hızlı toparlanan ons altında 50 dolarlık değer artışı olduğunu ifade etti. Ons altında toparlanmanın yaşandığını söyleyen Memiş, yaşanan yükselişlerin sahne yükselişler olduğunu ve bu konuda yatırımcıların tuzağa düşmemesi için uyardı. Ons altının 1780 doların üzerinde iki gecelik kapanış yapması gerektiğini ifade eden Memiş, aşağı yönde bir düşüş olması ihtimalinde 1700 liranın takip edilmesini önerdi. Emtialarda baskılanmanın devam ettiğini söyleyen İslam Memiş, Manipülasyonlar konusunda ciddi uyarılar yaptı. Eylül ayında ons altında toparlanmaların yaşanacağını vurgulayarak yıl sonunda 2350 dolar öngörüsü olduğunu söyledi.

AĞUTOS AYI İÇERİSİNDE FIRSAT ALTIN SEVİYESİ

Gram altın için direnç seviyesi veren İslam Memiş, güncel gram altın fiyatının şu an 1020-1025 lira aralığında olduğunu ifade ederek 1020 liranın güçlü direnç seviyesi oluşturduğunu belirtti. 950 ila 1050 TL seviyelerine yerleşen bir gram altın fiyatlanmasının olduğunu söyleyen Memiş, Ağustos ayında içerisinde 1000 lira altına sarkmalar da orta ve uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürmeyi devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN