İslam Memiş Tarihi Verdi Ayağınıza Gelen Son Fırsat Olabilir, Alacak Mısınız Yoksa Satacak Mısınız

İslam Memiş Tarihi Verdi Ayağınıza Gelen Son Fırsat Olabilir, Alacak Mısınız Yoksa Satacak Mısınız

Amerika Merkez Bankası (FED) ve Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararından sonra uzmanlar ve ekonomistlerden tek tek uyarılar geldi. Altın ve dolara yatırım yapan yatırımcılar da son zamanlarda Dolar ve Altın satmalı mıyım? Gram Altın yükselir mi? Döviz satmak için uygun zaman mı? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Özellikle küçük yatırımcının birikim aracı olan altın için çeşitli açıklamalar gelmeye başladı. Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, altında son al-sat tarihini verdi!

FED'in aldığı 25 baz faiz arttırma kararından sonra Türkiye Merkez Bankası da faizi sabit tutma kararını yineledi. Gözler ise dolar ve altın yaşanacaklara çevrildi. Altın ve dolar al-sat yapmak isteyenler uzman açıklamalarına yöneldi. Altın ve Dolar uzmanı İslam Memiş ise altın ve gümüş yatırımcılarını ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Altını mı satmalıyım? diyen yatırımcıya tarih veren Memiş altın için son alım fırsatını açıkladı.

FED'İN FAİZ KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLEYECEK?

fed.jpg

Son zamanlarda yaşanan Rusya-Ukrayna krizinden dolayı enflasyonla mücadele eden dünya ülkeleri, faiz kararı almaya başladı. FED ve Türkiye Merkez Bankası da peş peşe faiz kararını yayınladı. FED, yıllar sonra 25 baz faiz artırma kararı alırken, Türkiye Merkez Bankası ise faizi sabit tutma kararı aldı. FED'in faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceği tartışma konusu olurken, Uzman isim İslam Memiş piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

GRAM ALTINDA TEDİRGİN EDEN DÜŞÜŞ!

gram-altin.jpg

Gram Altın 18 Mart 2022 Cuma günü günü 917,19 ile kapatırken, 19 Mart 2022 Cumartesi gününe yüzde 0,-0,34 ile düşüşle başladı. Gram Altın 917 TL'den 914 TL ile alıcının karşısına çıktı. Altında yaşanan düşüş yatırımcıyı da etkilemeye başladı. Altınını satmak isteyenler uygun zamanı beklerken, altın almak isteyenlerde gram altının daha ne kadar düşeceğini araştırmaya başladı. Altın konusunda isabetli analizleriyle dikkat çeken İslam Memiş, herkesi ilgilendiren değerlendirmeler yaptı.

MEMİŞ: GELECEK HAFTA PİYASALARDA DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

doviz.jpg

Memiş, Altınla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarında altın için 1450 TL, Gümüş için 20 TL tahminini yineledi. Gelecek hafta ise Gram Altın ve Gümüş'te düşüş olacağının altını çizdi. Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Memiş, yaşanan çatışma ortamanın petrol başta olmak üzere altın ve gümüşü etkileyeceğini ve bir yükseliş yaşanacağını belirtti. Ateşkes sağlanması durumunda ise Gram altının 900 TL bantlarına çekileceğini söyledi. Doların FED kararından sonra yükselişi hakkında ise iç piyasalardan gelen haber ekseninde yönünün değişeceğini ifade etti.

MEMİŞ, SON ALIM FIRSATINI AÇIKLADI

bilezik.jpg

Gram altın almak isteyenlerin 850-900 bantlarına alım yapmasını gerektiğin belirten Memiş, satış yapmak isteyenlerin ise 1450 bandını beklemeleri gerektiğini vurguladı. Yeni rekorların yaşanabileceğini ifade eden Memiş, açıkladığı kısa vadeli öngörülerinin son alım fırsatı olacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN